Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Rut Holm'

Rut Holm

Rut Holm, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Rut Ingeborg Holm den 1 november 1900 i Avesta, Dalarna
  • död den 4 juli 1971 i Stockholm

Hon var gift med Nils Dahlström 1932-1935 och Åke Grönberg 1941-1946. Hon filmdebuterade i Söderkåkar (1932) och var därefter flitig inom filmen fram till slutet på 1950-talet. Ofta spelade hon pigroller.

Filmografi i urval

  • Söderkåkar, år1932
  • Vi som går köksvägen, år1932
  • Fridolf i lejonkulan, år1933
  • Lördagskvällar, år1933
  • Augustas lilla felsteg, år1933
  • Flickorna från Gamla Stan, år1934
  • Äventyr på hotell, år1934
  • Skärgårdsflirt, år1935
  • Familjen som var en karusell, år1936
  • Skicka hem nr. 7, år1937
  • Sol över Sverige, år1938
  • Vi som går scenvägen, år1938
  • Frun tillhanda, år1939
  • Vi på Solgläntan, år1939
  • Hanna i societén, år1940
  • Hemtrevnad i kasern, år1941
  • Fia Jansson från Söder, år1944
  • Det glada kalaset, år1946
  • Åsa-Hanna, år1946
  • När kärleken kom till byn, år1950
  • Flottans muntergökar, år1955
  • Mamma tar semester, år1957
  • Vi på Väddö, år1958

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+3

Intresserad av fler artiklar?

Daniel Moder
Dean Devlin
Lisa Brenner
Ryttmästare
Jovialisk
Aaron
Tour dom France
Ingela Olsson
Salvatore Grimaldi

Senaste sökningarna

funktion har fått 1276 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:24:02.

Galax har fått 1251 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:21:47.

nordea har fått 1149 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:21:02.

dna har fått 1921 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:20:42.

emin har fått 1203 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:20:03.

pellefant har fått 1088 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:19:44.

skoda har fått 1042 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:19:25.

pungtrix har fått 1348 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:19:05.

azare har fått 1253 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:18:46.

audionom har fått 1087 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:18:28.

28 oktober har fått 1085 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:18:11.

orange har fått 1166 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-25 20:17:48.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.22 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.