Cajunkrydda
Cajunkrydda är en kryddblandning som används företrädelsevis inom cajunsk och kreolsk matlagning. Cajun mat härstammar från från södra Louisianna och kreolsk matlagning är mat från själva New Orleans. Cajunkrydda är gott till såväl grönsaker som fisk och kött.Recept på cajunkrydda:
- ½ dl salt
- 2 msk cayennepeppar
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk malen svartpeppar
- 1 msk malen vitpeppar
- 1 msk vitlökspulver
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk chilipulver
- ¼ tsk torkad timjan
- ¼ tsk senapspulver
- 1/8 tsk malen kryddnejlika
Blanda alla ingredienser i tex en mortel.Förvara mörkt och svalt. Håller i ca 4 månader. Blir ca 1½ dl.
Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
Libanesisk kryddblandningWarcraft
RTS
KeV
Identifiera
GMS
System F
Madonna
Synthare