Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Willy Peters'

Willy Peters

Willy Peters, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Wilhelm Ferdinand Casper Joachim Peters den 31 januari 1915 i Stockholm
  • död den 13 augusti 1976 i Stockholm

Willy Peters var gift med Agneta Lagerfeldt. Studerade först teologi. Kom till filmen år1935 efter att ha blivit upptäckt av Per-Axel Branner. Under sina första år som filmskådespelare fick han ofta roller som tveksamma ynglingar och odågor, t.ex. i Kronans käcka gossar år1940, Uppåt igen år1941, eller Livet på landet år1943. Senare blev det mer mogna roller. Han spelade landsfiskal Klöverhage i några av de tidiga Åsa-Nisse-filmerna. Blev i äldre år anställd som bl.a. produktionschef och regissör vid både tv och radio.

Filmografi:

  • Ungdom av idag, år1935
  • Med folket för fosterlandet, år1938, ej krediterad
  • Mot nya tider, år1939
  • Gubben kommer, år1939
  • Åh, en sån grabb, år1939
  • Med dej i mina armar, år1940, ej krediterad
  • Kronans käcka gossar, år1940, ej krediterad
  • Karl för sin hatt, år1940, ej krediterad
  • Romans, år1940, obs! bortklippt!
  • Hans Nåds testamente, år1940
  • Bara en kvinna, år1941, ej krediterad
  • Det sägs på stan, år1941
  • Den ljusnande framtid, år1941
  • Uppåt igen, år1941
  • Lasse-Maja, år1941
  • En äventyrare, år1942
  • Det är min musik, år1942
  • Kvinnan tar befälet, år1942
  • Halta Lottas krog, år1942
  • Morgondagens melodi, år1942
  • Farliga vägar, år1942, ej krediterad
  • En flicka för mej, år1943
  • Livet på landet, år1943
  • Elvira Madigan, år1943, ej krediterad
  • I dag gifter sig min man, år1943
  • Ombyte av tåg, år1943, ej krediterad
  • Fattiga riddare, år1944
  • Som folk är mest, år1944
  • En förtjusande fröken, år1945
  • 13 stolar, år1945
  • I som här inträden, år1945, ej krediterad
  • Maria på Kvarngården, år1945
  • Sussie, år1945
  • Försök inte med mig ..!, år1946
  • Kristin kommenderar, år1946, obs! bortklippt!
  • Ingen väg tillbaka, år1947
  • Den långa vägen, år1947
  • Var sin väg, år1948
  • Hin och smålänningen, år1949
  • Jungfrun på Jungfrusund, år1949
  • Hur tokigt som hellst, (klippfilm) år1949
  • Åsa-Nisse på jaktstigen, år1950
  • Livat på luckan, (klippfilm) år1951
  • När syrenerna blomma, år1952
  • Åsa-Nisse på nya äventyr, år1952
  • Åsa-Nisse på semester, år1953
  • Officer i armén, (kortfilm) år1953
  • Åsa-Nisse på hal is, år1954
  • Flottans glada gossar, år1954
  • Seger i mörker, år1954, ej krediterad
  • Simon syndaren, år1954
  • Flicka i kasern, år1955
  • Karl för sin hatt, (valfilm) år1956
  • Spatserkäppen, (TV) år1959
  • En av sju, (TV) år1960
  • Halsduken, (TV) år1962
  • Ett drömspel, (TV) år1963
  • Petter kommer igen, (TV) år1963
  • Herr Dardanell och hans upptåg på landet, (TV) år1965
  • Patrasket, (TV) år1966
  • Drottningens juvelsmycke, (TV) år1967
  • En sån strålande dag, år1967
  • Skammen, år1968
  • Skräcken har 1000 ögon, år1970
  • Nana, år1970
  • Amala Kamala, (TV) år1971
  • Mannen från andra sidan, år1972
  • Barnen i höjden, TVs julkalender år1972
  • Den vita stenen, (TV) år1973
  • Erik XIV, (TV) år1974
  • Bröllopsfesten, (TV) år1978, postumt

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-15 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+9

Intresserad av fler artiklar?

Annika Tretow
Beatrix
Kelly Lynch
Douglas Johansson
Lloyd Cole
Ulrica Messing
Minnie Driver
Justin Timberlake
Viasat Crime

Senaste sökningarna

mutkolv har fått 1146 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:28:21.

Ledarskribent har fått 1100 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:26:59.

dubba har fått 1079 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:25:58.

alexandre dumas har fått 1145 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:18:34.

14 har fått 1558 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:12:09.

amerigo har fått 1188 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:11:28.

kermit har fått 812 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:09:00.

Stir har fått 1212 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:08:22.

yoga har fått 1249 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:04:52.

odysseus har fått 1620 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:01:47.

brist har fått 1110 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-25 00:01:02.

dalsland har fått 1348 sökningar. Den senaste gjordes 2020-11-24 23:50:39.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.24 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.