Våffla
Innehåll- 1. våffla s. -n våfflor - 2. våffla s. -n våfflor - 3. våffla s. -n våfflor1. våffla s. -n våfflor
En klassisk svensk dessert är frasvåfflor med hjortronsylt och vispgrädde serveras särskilt på våffeldagen.
Här är ett recept på enkla frasvåfflor, som går att göra på 10 minuter.För 5-6 laggar:
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl kallt vatten
- 1 krm salt
- 2 1/2 dl visp- eller mellangrädde alternativ vegangrädde (av soja eller havre)
Vispa ihop mjöl, salt och vatten. Vispa grädden och blanda ner i smeten. Värm ett våffeljärn och ta ungefär en knapp deciliter smet till varje våffla, storleken på järn varierar. Pensla eventuellt med smält smör innan gräddningen. Många teflonbelagda järn gräddar bra utan smörjning.Godast är våfflorna serverade direkt från våffeljärnet. Lägg annars de gräddade våfflorna på galler så håller de sig krispigare. Servera med socker, sylt och grädde eller något salt tillbehör som frästa champinjoner eller rom, rödlök och gräddfil.
2. våffla s. -n våfflor
<slang> porrfilm3. våffla s. -n våfflor
<slang> hand
Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
GrytbitarBryna
Champinjon
Pajskal
Russian Foods
Kavaljer
Yttre enhet
Älvblåst
Dipp