Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Ultra Boys'

Ultra Boys

Detta kommer från gruppens hemsida:

HISTORIA Hösten 1999 målade två engagerade killar upp en banderoll som skulle få konsekvenser för hela Sveriges supporterscen och dess utveckling. På banderollen stod det Bajen Ultra Boys och var bara början på en aldrig sinande ström av grönvita flaggor. Påpekas bör kanske att man i början inte hade några långtgående tankar med att skriva just Bajen Ultra Boys, utan det sågs helt enkelt som lite av en häftig grej att skriva på flaggor och banderoller. Efter en tid deltog man även i skapandet av koreografier på Hammarbys matcher. Tids nog var banderollen inte längre bara en banderoll utan hade, både självutnämnt och utav andra, blivit känt som namnet på en grupp Hammarbysupportrar. Tids nog växte gruppen och hösten 2000 öppnade man sin första hemsida.

År2001 var ett viktigt år för Ultra Boys. Under våren började en mentalitet så smått växa fram i gruppen och när sommaren började nalkas samma år införlivades gruppen Järfälla Ultraz. Pratade man om förebilder för gruppen så talade man om de ultrasgrupper som fanns/finns nere i sydeuropa. Deras koreografier, sånger och bengaler imponerade på och inspirerade gruppen.

I slutet av fotbollssäsongen 01 togs gruppens första halsduk fram, en videofilm klipptes ihop med det bästa från guldåret och under bandysäsongen hade man även sett till att utrusta sig med en munkjacka och en t-shirt. På självaste julafton öppnade gruppen en ny hemsida som nog förändrade sättet att se på Ultra Boys. Man satsade på en ny och mer seriös framtoning - tydliga medlemskriterier hade tagits fram, mål för gruppen sattes upp och en styrelse valdes. I semifinalen mot Västerås arrangerade Ultra Boys den första(?) avancerade koreografin på en svensk bandymatch.

Gruppens inflytande i Hammarbys supporterled hade nu växt kraftigt och gruppen kände sig erkända och respekterade på allvar av övriga grupper och av inflytelserika personer inom Hammarbys supporterled.

Om 2001 var ett viktigt år för Ultra Boys så får nog 2002 ses som något av ett mellanår för gruppen, men kanske också som ett inträde i den tuffa verklighet som en seriös grupp utsätter sig för. Redan på försäsongen fick man kritik av Hammarbys säkerhetsavdelning när det hävdades att man plötligt inte längre problemfritt kunde använda sig av pyroteknik på träningsmatcherna. I slutet av fotbollssäsongen möttes gruppen av sitt första ordentliga bakslag - Hammarby och Svenska Fotbollsförbundet hade bestämt sig för att dödskallar var något negativt och helt sonika förbjöds Ultra Boys symbol. Ledande personer inom Ultra Boys slog nu på allvar fast att gruppen aldrig skulle kunna hunsas eller få sina rättigheter som supportrar inskänkta utan aktivt motstånd.

NUTID Ultra Boys Stockholm är per definition en autonom och politiskt oberoende ultrasgrupp tillägnad Hammarby IF. Gruppen består av nånstans mellan 25-30 medlemmar och medlemsantalet har sedan starten hela tiden varit växande.

Organisation Ultra Boys har en styrelse bestående av fem medlemmar, som alla har varit med en längre tid i gruppen. Dessa fem personer har inga officiella poster i styrelsen utan vi gör vad vi är bra på och kompletterar varandra väl. Alla viktiga frågor för gruppen såsom officiella uttalanden, framtagandet av material, vänskapsband med andra grupper, skapandet av korreografier m m diskuteras innan på styrelsemöten. Kommer vi inte fram till ett 100% enigt beslut i någon fråga så röstar vi och låter majoriteten av styrelsemedlemmarna få sin vilja igenom. För att få en styrelsepost så skall den aktuella medlemmen varit medlem en längre tid i gruppen och visa stort, brinnande och aktivt engagemang för gruppens verksamhet.

Allt eventuellt ekonomiskt överskott från vår verksamhet pumpas in i gruppen igen och används till sådant som förbättrar oss som grupp.

Slutligen kan sägas att gruppens organisation inte är och inte heller behöver vara särskilt strukturerad med så pass få medlemmar som gruppen har.

Förhållande till övriga Hammarby-grupper Vi har inget perfekt reservationslöst kärleksförhållande till någon av de andra supporter-/ultrasgrupperna inom Hammarby. Vårt förhållande bygger dock på respekt. Vi har som åsikt att vi måste, så långt som det bara går, acceptera och respektera våra mentalitetsskillnader för att alla ostört skall kunna ge sitt yttersta - på alla fronter - för Hammarby. Diskussioner är givande, men rena fejder och avståndstaganden grupper emellan gynnar inte Hammarby och dess supporterkultur på något sätt.

Att vi har flera olika supportergrupper ser vi som positivt. Det betyder att vi har en aktiv, levande och medveten supporterscen, något som inte många andra klubbar i Sverige kan skryta med. En konkurrenssituation gynnar Hammarby då alla grupper sporrar varandra att bli bättre.

Mentalitet Ultra Boys mentalitet är vår egen och svår att sätta ord på, men man kan klart och tydligt se varifrån vi har hämtat vår inspiration. Vi är en ultrasgrupp och identifierar oss som alla andra ultrasgrupper med den ursprungliga ultrasmentaliteten nere i sydeuropa. Denna stil har vi fritt tolkat, mixat och omvandlat till svenska förutsättningar och på den vägen har vi skapat vår egen.

Ultra Boys vill stå för ett kreativt, aktivt och fanatiskt support till Hammarby. Vi vill genom en ständig sång, hoppande och flaggviftande m m skapa en passionerad inramning för att föra Hammarby till nya segrar. Vi är på plats av endast ett enda syfte; att stödja Hammarby (som både lag och klubb) visuellt och verbalt.

Supporterkulturen och stödet till sin klubb handlar inte bara om att stödja sitt lag på planen utan en stor del handlar även om prestige gemtemot andra klubbar och dess supportrar. Vi vill verka för att Hammarby ska fortsätta vara den stoltaste klubben att representera. Vi vill att Hammarby skall fortsätta att ha Sveriges mest medvetna och kunniga supportrar/supportergrupper. Tydlig mentalitet, stil och attityd är av högsta vikt. Ultra Boys och Hammarbys supportrar skall inte heller i framtiden kunna bli utskrattade eller hånade på något plan.

Kämpa för supportrarnas rättigheter Sverige är inget lätt land för en ultra att leva i. Den repression och förtryck ultras nere i sydeuropa talar om är en droppe i havet jämfört med det vi upplever i Sverige. Här är många av supportrarnas naturliga rättigheter kraftigt inskränkta. Vi vill att övriga supportrar skall få upp ögonen för de problem som vi står inför. Ultra Boys strävar alltid efter att som första alternativ när ett problem uppstår använda sig av verbala metoder för att lösa det. I frågor där den vägen inte fungerar eller byråkratin drar ut på tiden så är direkt aktion nödvändig. Vi ser inga lagar och förbud som moraliskt förkastliga att bryta mot, utan vi ser bara till Hammarbys och Ultra Boys bästa.

BLI MEDLEM

Allmän rekryteringspolicy Ultra Boys har ett stort intresse av att växa i medlemsantal. Eftersom vi tror på vårt koncept så hoppas vi självklart att så många andra som möjligt även gör det. Att vi är en så pass liten grupp som vi är i dag beror inte på att vi inte vill växa, utan att folk helt enkelt inte ansluter sig till gruppen i nån större utsträckning. Medlemskurvan pekar uppåt, men långsamt går det.

Vi vill som sagt få fler medlemmar, men det får inte ske till vilket pris som helst. Skulle vi totalt ohämmat plocka upp medlemmar riskerar vi att förstöra det vi har byggt upp och föslöas i målsättningen att nå våra syften. Vi är livrädda för denna utveckling. Vår grundtes är att Ultra Boys skall satsa på kvalitet framför kvantitet. Även om det optimala vore om kvalitet och kvantitet skulle dansa hand i hand.

Kriterier för medlemsskap Vi har utformat kriterier för medlemsskap som vi vill att alla våra nya medlemmar skall skriva under på innan vi kan välkomna dem in i gruppen. Vi vill att du som överväger medlemsskap skall läsa igenom dessa samt denna sida noga innan du ansöker:

  • Du skall vara över 16 år och av manligt kön (för kvinnor finns motsvarigheten Ultra Girls).
Vi tror mycket väl att det finns folk under 16 år som skulle fungera bra i vår grupp, men vi tror samtidigt att vi formligen skulle svämma över av ansökningar från just denna åldersgrupp om vi inte hade en åldersgräns.

  • Tystnadsplikt råder gällande gruppens göranden och låtanden (såsom arbete med koreografier och annat).

  • Dubbelanslutning är förbjudet, är man engagerad hos oss så skall man vara det helhjärtat. Våra medlemmar tillhör Ultra Boys allena.

  • Det styrelsen beslutar är lag. Du måste respektera de beslut tagna av personerna som är gruppens hjärta.

  • Du visar respekt för matchdagen och följaktligen klär Du dig och uppträder på ett värdigt och respektfullt sätt. Du bär inte några souvenirer/kläder från andra supportergrupper eller idrottsföreningar än Ultra Boys och Hammarby IF (undantag gäller de grupper som vi har ingått friendship med).

Styrelsen förbehåller sig rätten att utesluta medlemmar, som inte följer våra medlemskriterier.

  • Läs mer på: http://www.ultraboys.se

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+8

Intresserad av fler artiklar?

Utvecklingspsykologi
Fredrik Stillman
Malin Melkersson
Degerfors IF
Mathias Svedberg
Norrporten
Stefan Örnskog
Stefan Liv
Curt Lundmark

Senaste sökningarna

MAR har fått 1423 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:35:19.

gös har fått 1093 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:34:24.

personer har fått 1145 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:33:39.

rubin har fått 1301 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:31:31.

Fröken Höger har fått 911 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:31:03.

bensin har fått 1574 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:29:31.

Gustaf svensson har fått 1307 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:28:52.

sinister har fått 1247 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:28:29.

skulptör har fått 976 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:28:16.

musikstad har fått 1145 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:28:12.

kognition har fått 1199 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:26:54.

hitler har fått 1910 sökningar. Den senaste gjordes 2023-03-21 05:26:12.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.81 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.