Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Tommy Körberg'

Tommy Körberg

Tommy Körberg, sångare, artist, skådespelare (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 4 juli 1948.

Tommy är far till skådespelaren Anton Körberg.

http://www.nrk.no/img/188834.jpeg

Tommy Körberg gick en gång till den kände sångpedagogen Torsten Föllinger, som ansåg att han inte behövde några lektioner. "Och våga inte gå till någon annan, då förstör de bara vad du redan har." Allt sedan dess harklar han sig bara, och går in och sjunger.

Solodebut "Nature Boy" år1968. Sångare i Maniacs samt i Tom & Mick. Debuterade i melodifestivalssammanhang med Judy min vän, senare med melodin Stad i ljus. Sjungit i musikalen Les Misérables, Chess (engelska såväl som svenska uppsättningen). Även spelat in Brel på svenska. Skådespelare i Ronja Rövardotter.

Samarbetar sedan debuten tillsammans år1979 i albumet Blixtlås ofta med Stefan Nilsson.

Sångare i gruppen Made in Sweden där också Jojje Wadenius ingick. Ingår i gruppen Solarplexus tillsammans med paret Monika och Carl-Axel Dominique.

Om sin medverkan i Melodifestivalen 1969:Jag var ju så omedveten på den tiden. Idag blir jag arg när jag ser hur krasst affärsmännen inom grammofonindustrin behandlar musiken. Som om den vore en handelsvara vilken som helst. Man säger att man ger folk vad folk vill ha. Utan att undersöka om folk egentligen har något alternativ när dom väljer. Aftonbladet 16 februari 1975

Diskografi i urval:

  • år1967: Somebodys Taken Maria Away (med Tom & Mick)
  • år1969: Spotlight
  • år1970: Tommy
  • år1979: med Solarplexus, "Det är inte båten som gungar - det är havet som rör sig"
  • år1976: med Made in Sweden, "Where do we begin"
  • år1982: Tommy tolkar Jacques Brel. Tillsammans med Stefan Nilsson.
  • år1984: Chess, engelska versionen
  • år1985: Tommy Körberg and Tolvan Big Band
  • år1990: Livs levande
  • år1997: Ur Aniara, en revy om människan i tid och rum. Baseras på Harry Martinsons "Aniara".
  • år2002: Chess på svenska
  • år2003: Gränslös

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+7

Intresserad av fler artiklar?

Ainbusk
Orup
Jerry Williams
Lill Lindfors
Cyndee Peters
Pernilla Wahlgren
Adde Malmberg
Carola Häggkvist
Martin Stenmarck

Senaste sökningarna

per se har fått 1188 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:29:15.

Augusto Pinochet har fått 1221 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:27:56.

skada har fått 1389 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:27:39.

systemkamera har fått 1562 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:27:17.

Pika har fått 1584 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:26:49.

nätmask har fått 1250 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:26:03.

barnarbete har fått 1500 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:24:53.

resistans har fått 1672 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:22:02.

mecki har fått 1354 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:21:54.

stadsstat har fått 1533 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:19:41.

ursand har fått 1377 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:19:33.

tidninga har fått 1402 sökningar. Den senaste gjordes 2024-05-22 20:19:31.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.08 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.