Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Tommy Johnson'

Tommy Johnson

Innehåll- 1. Skådespelaren - 2. Bluesartisten

1. Skådespelaren

Tommy Johnson, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 5 december 1931 i Stockholm som Tommy Clarence Fredrik Johnson
  • död den 17 juli 2005

Tommy Johnson fick sin skådespelarutbildning på Axel Witzanskys teaterskola. Han har varit aktiv vid bl.a. Upsala stadsteater och Malmös stadsteater. En filmroll som han satt särskilt högt var huvudrollen i filmen Måndagarna med Fanny år1977.

Filmografi, urval:

  • Flamman, år1956
  • Raggare!, år1959
  • Kråkguldet, (TV) år1969
  • Midsommardansen, år1971
  • Badjävlar, (TV-film) år1971
  • Någonstans i Sverige, (TV) år1973
  • Gyllene år, (TV) år1975
  • Bluff Stop, år1977
  • Måndagarna med Fanny, år1977
  • Bröderna Lejonhjärta, år1977
  • Bomsalva, år1978
  • Restauranten, (TV) år1978
  • Trollsommar, år1980
  • Rasmus på luffen, år1981
  • Klippet, år1982
  • Lyckans ost, år1983
  • Midvinteduell, (TV-film) år1983
  • Mannen från Mallorca, år1984
  • Splittring, år1984
  • Träpatronerna, (TV) år1984
  • Korset, (TV) år1985
  • Bulan, år1990
  • Kådisbellan, år1993
  • Polis polis potatismos, år1994
  • Spring för livet, år1997
  • Längtans blåa blomma, (TV) år1998
  • Naken, år2000

  • hos Svensk Filmdatabas

2. Bluesartisten

Tommy Johnson, musiker (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA),bluessångare
  • född1896 i Terry, Mississippi, USA
  • död 1 november 1956 i Crystal Springs, Mississippi

Tommy Johnson, var en amerikansk artist inom blues, en av de mest inflytelserika musikerna inom deltabluesen.

Länkar:

  • hos Paramount
  • hos All Music Guide

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+9

Intresserad av fler artiklar?

Magnus Kesster
Nils Kihlberg
Gustav Kling
Åke Lagergren
Örjan Landström
Egon Larsson
Tomas Laustiola
Leif Liljeroth
Torsten Lilliecrona

Senaste sökningarna

arrogant har fått 1219 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:47:39.

sunnansjö har fått 797 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:46:21.

hemoglobin har fått 1125 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:45:00.

ekosystem har fått 1303 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:42:45.

Otolog har fått 1523 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:40:58.

gerd hagman har fått 1109 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:38:52.

lock har fått 1215 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:25:56.

Golgiapparat har fått 1320 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:15:24.

nåjd har fått 996 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:14:41.

dörr har fått 775 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:14:20.

gotland har fått 1169 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:13:58.

ronaldinho har fått 1570 sökningar. Den senaste gjordes 2020-07-12 17:12:39.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.22 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.