Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Tjadden Hällström'

Tjadden Hällström

Tjadden Hällström, skådespelare, komiker, revyartist (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född 7 november 1923 i Norrköping, Östergötland som Lars Hällström
  • död 5 december 2000 i Norrköping

Tillsammans med Lennart Anderzon skrev han ett stort antal revyer och shower. Han turnerade i många år med Tjaddenrevyn som han framförde på folkparker. Filmrollerna blev inte så många men han spelade bland annat kapten Kruth i två filmer om 47:an Löken och hade en liten biroll i Hamilton-filmen Täcknamn Coq Rouge. Han avled i sviterna av cancer.

Filmografi:

  • 91:an Karlsson slår knockout, år1957, ej krediterad
  • En sån strålande dag, år1967
  • Drra på - kul grej på väg till Götet, år1967
  • Åsa-Nisse och den stora kalabaliken, år1968
  • 47:an Löken, år1971
  • 47:an Löken blåser på, år1972
  • Gustav III, (TV) år1974
  • Dubbelsvindlarna, (TV) år1982
  • Profitörerna, (TV) år1983
  • Kråsnålen, (TV) år1988
  • Täcknamn Coq Rouge, år1989
  • Slavhandlarna, (TV) år1989
  • Det var då, (TV) år1989
  • Rederiet, (TV, episod) år1997
  • ST: Mikael, (TV, episod) år1999

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-19 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+9

Intresserad av fler artiklar?

Erasmus
Maastrichtfördraget
The Runaways
Liga
Bok/Boken med kossan på
Fantast
Trombonist
Error
Järnkaminerna

Senaste sökningarna

GH har fått 1615 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:57:59.

sveden har fått 1144 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:57:12.

erik har fått 1687 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:51:32.

oxygen har fått 1414 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:46:35.

atomdriven har fått 1330 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:37:21.

flygtermer har fått 2054 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:37:03.

os har fått 1644 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:35:20.

Lägesenergi har fått 1608 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:33:10.

bronsåldern har fått 1389 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:33:02.

Master har fått 1482 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:33:00.

hetero har fått 1369 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:31:59.

norrtull har fått 1575 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-21 17:25:12.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.