Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Tim Burton'

Tim Burton

Tim Burton, regissör, filmproducent (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • Född 25 augusti 1958 i Burbank, Kalifornien, USA som Timothy William Burton
Tim Burton kallas ibland "Hollywoods egen sagofarbror". Han arbetar alltid tillsammans med kompositören Danny Elfman.

Filmografi i urval:

  • Big Fish (2003)
  • Planet of the Apes (2001)
  • Sleepy Hollow (1999)
  • Mars Attacks! (1996)
  • Ed Wood (1994)
  • The Nightmare Before Christmas (1993)
  • Batman Returns (1992)
  • Edward Scissorhands (1990)
  • Batman (1989)
  • Beetlejuice (1988)

Tim Burton har blivit beskriven av Kevin Smith (Clerks, Dogma) i "An Evening with Kevin Smith" som "Just a real artsy-fartsy fucking weirdo"

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+6

Intresserad av fler artiklar?

Margaret Ogden
The Farseer Triology
The Liveship Traders
Alkemi
Domar
Robert dom Niro
Marlon Brando
Richard Roundtree
Pam Grier

Senaste sökningarna

urberg har fått 1096 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:46:54.

hellenism har fått 1195 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:46:31.

Aum Shinrikyo har fått 1389 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:45:20.

dekadans har fått 1017 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:44:09.

ZM har fått 995 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:43:19.

överljud har fått 853 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:43:15.

fotbollsplan har fått 835 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:42:10.

RIMM har fått 1007 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:41:57.

zoltan har fått 837 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:41:26.

tast har fått 986 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:40:50.

tommy nilsson har fått 974 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:40:50.

pentagon har fått 1119 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-19 04:40:00.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.