Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Thomas Di Leva'

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva, musiker, låtskrivare, sångare, skådespelare, föredragshållare (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • född 23 oktober 1963.

Thomas Di Leva föddes 1963 som Sven Thomas Magnusson i Hille i Gävle. 14 år gammal bytte han bort sitt namn Magnusson och tog istället sin mors flicknamn Di Leva, inspirerad av idoler som Leonardo Da Vinci och Charlie Chaplin. Ikon i New Age-kretsar.

Musikaliskt sätt är han starkt influerad av David Bowie. Di Levas första band som tillhörde Gävle-scenen hette The Pillisnorks. Slog igenom på allvar 1987 med skivan Vem skall jag tro på.

Di Leva har också gjort uppskattade och uppseendeväckande inhopp i teater, film och TV. Bland annat kan nämnas att han utlöste starka reaktioner som programledare i Sommarmorgon 1987 när han dansade naken, klädde ut sig till Djävulen och pratade med sin osynlige utomjordiska vän Månbert.

Skapade stora rubriker 1993 då han som en Jesusgestalt red in i Kungsträdgården i Stockholm på en åsna.

Di Levas mormor var en av Sveriges första glassförsäljare, italienska som hon var.

Diskografi

  • 1982 skiva/Marginal Circus
  • 1983 skiva/På ett fat
  • 1986 skiva/Pussel
  • 1987 skiva/Vem ska jag tro på
  • 1990 skiva/Noll
  • 1992 skiva/Rymdblomma
  • 1993 skiva/Naked Number One
  • 1995 skiva/Love Is the Heart
  • 1997 skiva/Jag är du
  • 1997 skiva/I Am You
  • 1999 skiva/För Sverige i rymden samling
  • 2000 skiva/Älska

TV

  • Sommarmorgon, TV 1, 1987
  • [[Smash!]], TV 1, 1989 (liten roll som städare som köper ett armbandsur)
  • Kenny Starfighter, TV 1, 1997

Radio

  • Sommar, P1, 1987
  • Alkemisternas blandning, 1991
  • Sommar, P1 1997

Teater

  • Mahagonny (Berthold Brecht/Regissör: Peter Haber) Folkteatern i Gävleborg, 1987
  • Hamlet (William Shakespeare/Regissör: Peter Oskarson) Folkteatern i Gävleborg 1989-90

Film

  • I morgon & i morgon & i morgon. (Regissör: Stig Björkman, 1989)

Relaterat:

  • Beatles vs Di Leva

Externa länkar:

  • Historia http://dileva.nu/historia.asp
  • Egen hemsida http://dileva.nu/

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+8

Intresserad av fler artiklar?

Rafael
Tobias
Schibsted
Carl Hamilton
Lockerbie
Strategispel
Shogi
Förarlöst flygplan
Michail Lermontov

Senaste sökningarna

Fladen har fått 1189 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:40:44.

syltekona har fått 1885 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:37:25.

enbo har fått 1335 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:37:25.

rosen har fått 1303 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:36:29.

kvinnor har fått 1067 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:33:48.

legg har fått 1223 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:32:43.

griffi har fått 1240 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:32:30.

Masthugget har fått 1123 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:25:55.

bita har fått 1181 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:25:16.

anagram har fått 1298 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:23:54.

resistans har fått 1583 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:19:24.

kvantum har fått 1318 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-06 07:19:19.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.83 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.