Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'The Ohio Players'

The Ohio Players

The Ohio Players, musikgrupp bildad i Dayton, Ohio, Förenta staterna 1959. De var en av de populäraste funkgrupperna på 1970-talet.

I början kallade man sig Ohio Untouchables. Under 1960-talet kom och gick många medlemmar och det var under början av 1970-talet som de blev en fast enhet. Gruppens första större hit blev "Funky Worm" som låg högt på Billboards R&B-lista för singlar. 1974 var "Skin Tight" en stor hit med gruppen. Deras största hits "Fire" och "Love Rollercoaster" släpptes 1975, den senare har med åren kommit att bli gruppens kändaste låt. Under glansåren blev de också väldigt uppmärksamade för sina sexuellt utmanande skivomslag. Gruppen hade fortsatt listframgång fram till 1981 då deras singlar inte längre placerade sig.

Diskografi, album, urval:

  • Observations in Time, år1968
  • Pain, år1971
  • Pleasure, år1972
  • Fire, år1975
  • Honey, år1975
  • Contradiction, år1976
  • Angel, år1977

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+6

Intresserad av fler artiklar?

Brick
Lyn Collins
Bobby Byrd
The Meters
Average White Band
Rick James
Dem
Västernärke
Draget

Senaste sökningarna

46 har fått 1699 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:44:36.

prislista har fått 1117 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:42:14.

gabriel alw har fått 1295 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:41:49.

Nationaldemokraterna har fått 1163 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:40:33.

tt har fått 1668 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:39:14.

alfastrålning har fått 1476 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:35:42.

sd har fått 1826 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:35:42.

vessla har fått 1954 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:31:52.

index har fått 1361 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:22:43.

dynamit har fått 2734 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:19:49.

rave har fått 1771 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:12:43.

tverk har fått 1448 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:12:06.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.