Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Ted Gärdestad'

Ted Gärdestad

http://w1.243.telia.com/~u24319854/ted25.jpg

Ted Gärdestad, musiker, gitarrist (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 18 februari 1956 i Sollentuna
    • bror Kenneth Gärdestad, textförfattare
  • Död 22 juni 1997

Ted Gärdestad var en uppskattad svensk musiker som bland annat spelat in Jag vill ha en egen måne och Satellit. Ted Gärdestad slog igenom redan som 16-åring och karriären höll i sig fram till slutet av 1970-talet. Ted var också en duktig tennisspelare, i tidiga år i klass med den jämnårige Björn Borg.

Ted Gärdestad var under en tid utpekad som den s.k. 33-åringen i samband med mordet på Olof Palme, något som Ted tog mycket illa vid sig av. Han tog sitt liv år1997 genom att hoppa ut framför ett pendeltåg.

Ted Gärdestad-stipendiet, som är avsett för unga kompositörer och artister som framför egen musik, utdelas årligen på Teds födelsedag.

Diskografi:

  • Undringar, år1972
  • Ted, år1973
  • Upptåg, år1974
  • Franska kort, år1976
  • Blue Virgin Isles, år1978
  • Stormvarning, år1981
  • Kalendarium, år1993
  • Äntligen på väg, år1994
  • Droppar av solregn, år2001

Länkar:

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+9

Intresserad av fler artiklar?

Pseudovetenskap
Stad
Butan
Petroleum
Råolja
Olja
Elektroakustik
Personlighet
Renässansen

Senaste sökningarna

MAR har fått 1348 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:21:52.

högsta domstolen har fått 772 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:20:43.

krm har fått 1222 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:20:16.

auktion har fått 1279 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:18:20.

PET har fått 1376 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:15:54.

perception har fått 1279 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:15:41.

tomat har fått 1144 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:15:12.

Fredrik Jahn har fått 1050 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:14:12.

s har fått 1477 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:13:29.

litteraturgenre har fått 1168 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:12:40.

swartz har fått 1084 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:12:08.

sumprunkare har fått 1240 sökningar. Den senaste gjordes 2021-09-19 09:11:40.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.29 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.