Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Svea Holst'

Svea Holst

Svea Holst, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född 20 april 1901 i Björskog, Kungsör, Västmanland
  • död 28 april 1996 i Bromma, nordväst om Stockholm

Gjorde mindre filmroller från 1930-talet och framåt. Hade egentligen sina största filmroller på ålderns höst då hon på 1980-talet spelade mormödrar och farmödrar i några filmer. Vanliga roller var annars som hembiträde och liknande.

Filmografi, urval:

  • Rallare, år1947
  • Janne Vängmans bravader, år1948
  • Janne Vängman på nya äventyr, år1949
  • Kastrullresan, år1950
  • Janne Vängman i farten, år1952
  • Hård klang, år1952
  • Storm över Tjurö, år1954
  • Taxi 13, år1954
  • En passion, år1969
  • På palmblad och rosor, (TV) år1976
  • Elvis! Elvis!, år1977
  • Rasmus på luffen, år1981
  • Sally och friheten, år1981
  • Brusten himmel, år1982
  • Fanny och Alexander, år1983
  • Två killar och en tjej, år1983
  • Splittring, år1984
  • Taxibilder, (TV) år1984
  • Annika - en kärlekshistoria, (TV) år1984
  • I lagens namn, år1986
  • Prinsessan av Babylonien, (TV) år1986

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+3

Intresserad av fler artiklar?

Gro Harlem Brundtland
Ryan ONeal
Arto Paasilinna
Peder Falk
Jessica Lange
Svenska Akademiens teaterpris
Benny Hill
Livegen
Vidsel

Senaste sökningarna

transvestit har fått 1606 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:20:46.

moderkort har fått 1578 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:20:37.

gaskammare har fått 1069 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:20:28.

läroplan har fått 868 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:20:10.

bestickning har fått 1239 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:19:55.

RDRAM har fått 1187 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:14:15.

Douglas Johansson har fått 1130 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:11:27.

olympiska har fått 1103 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:09:23.

rhenium har fått 1176 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:08:03.

revorm har fått 1350 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:08:01.

kvartsfinal har fått 1090 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:07:09.

strömsund har fått 853 sökningar. Den senaste gjordes 2022-07-01 09:04:52.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.45 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.