Svartsoppa
Svartsoppa är en soppa gjord på gås- eller svinblod. Denna soppa äts i främst Skåne på Mårtensafton.Recept:
Tidsåtgång; 40 minuterIngredienser;
5 dl gås- eller svinblod1 dl vetemjöl2,5 liter buljong, och fruktspad2-3 tsk salt2-3 tsk sockeren halv dl vinägeren halv tsk vitpepparen halv tsk ingefäraen halv tsk kryddnejlikor2 msk konjak2 dl sherry eller madeira
Så här gör du;Sila blodet och vispa ihop det med mjölet. Sila och koka upp buljongen. Häll mjölblandningen i buljongen under kraftig vispning. Sjud soppan några minuter och vispa hela i den så att den inte skär sig. Lyft av grytan och tillsätt salt, socker, vinäger, kryddor, konjak och vin. Smaka av.
Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
SoljankaFläskstek
Jockes enkla böngryta
Kroppkakor
Motti samt fläsk
Pajdeg
SIRDS
Husknut
Snask