Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Style'

Style

Style, svensk popgrupp bestående av Christer Sandelin, Tommy Ekman och Gigi Hamilton. Bildades år1980 som Freestyle. Då även med medlemmarna Joakim Hagleitner, Diane Corinne Söderholm och Anders Uddberg. Även Kayo var medlem ett tag men slutade efter genombrottet med Vill ha dej. Freestyle hade hits som Fantasi och Ögon Som Glittrar. År1983 deltog de i den mer eller mindre legendariska filmen "G". och har två låtar med på soundtracket. Samma år bantades Freestyle till Style och hade fram till år1988 hits som Telefon, Dover-Calais, Run For Your Life och Empty Bed. Christer Sandelin och Tommy Ekman startade egna ganska framgångsrika solokarriärer. Numera jobbar de främst som producenter. År1998 återförenades Freestyle för ett tag och spelade in nya versioner av sina hits Ögon som Glittrar och Fantasi. De spelade också på Gröna Lund. I mars 2003 återförenades Style tillfälligt och medverkade i Melodifestivalen med Stay The Night, som tog sig vidare till "Tittarnas val" men inte lyckades få en finalplats.Under sommaren 2003 har de turnerat runt om i Sverige, och i juli deltog de i Allsång på Skansen.

Såhär såg de ut på 1980-talet, (troligen år1985)

och den här bilden togs inför Melodifestivalen år2003

Diskografi, fullängdare:

  • Fantasi - Freestyle 1981
  • Fantasy - Freestyle 1981 (eng. version)
  • Modiga Agenter - Freestyle 1982
  • Mission Impossible - Freestyle 1982 (eng. version)

  • So chic - Style 1983
  • Visioner - Style 1985
  • Heaven no 7 - Style 1986
  • Daylight Robbery - Style 1987
  • 12 Bästa - Style 1987
  • Question of Time - Style 1988

  • 10 - Freestyle 1990
  • 12 Bästa - Style 1997 (återutgivning)
  • Guldkorn - Freestyle 1998
  • Golden Hits - Freestyle 1998
  • Samlade Hits 1980-2003 - Style 2003

Länk:

  • http://w1.511.telia.com/~u51106363/freestyle/

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+3

Intresserad av fler artiklar?

Fad Gadget
Hemmabio
Ragnar Klange
Gotlands Tonsättarskola
Ideal recordings
MediaCom
Gavrilo Princip
Järnvägsstation
Fosgen

Senaste sökningarna

46 har fått 1699 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:44:36.

prislista har fått 1117 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:42:14.

gabriel alw har fått 1295 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:41:49.

Nationaldemokraterna har fått 1163 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:40:33.

tt har fått 1668 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:39:14.

alfastrålning har fått 1476 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:35:42.

sd har fått 1826 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:35:42.

vessla har fått 1954 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:31:52.

index har fått 1361 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:22:43.

dynamit har fått 2734 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:19:49.

rave har fått 1771 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:12:43.

tverk har fått 1448 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-15 12:12:06.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.