Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Sly and the Family Stone'

Sly and the Family Stone

Sly and the Family Stone var en mycket inflytelserik amerikansk soul och funk-grupp med sin glansperiod i början av 1970-talet. Medlemmar i gruppen var från start Sylvester Sly Stone Stewart (sång), Larry Graham (bas), Freddie Stone (gitarr), Rose Stone (keyboards), Cynthia Robinson (trumpet), Jerry Martini (saxofon) och Greg Errico (trummor).

Gruppen fick sitt genombrott med singeln "Dance to the Music" 1968. De hade sedan fortsatt framgång med innovativa singlar som "Everyday People", "Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)", "Family Affair" och "If You Want Me to Stay". De tre albumen Stand!, Theres a Riot Goin On och Fresh räknas som milstolpar inom funken, alla tre albumen har också väldigt olika karaktär. Efter 1973 minskade dock gruppens popularitet kraftigt och Sly själv drogs in i ett djupt kokainberoende. Alla försök till comeback under det sena 1970-talet gick obemärkta förbi och albumen som då släpptes har inte alls ansetts hålla samma standard som de tre tidigare nämnda albumen. Larry Graham, gruppens basist blev känd för sin speciella teknik att spela elbas på, kallad slapping. Han lämnade gruppen 1972 för att starta egna framgångsrika projektet Graham Central Station.

De blev invalda i Rock and Roll Hall of Fame 1993.

Diskografi, album:

  • A Whole New Thing, år1967
  • Dance to the Music, år1968
  • Life, år1968
  • Stand! år1969
  • Theres a Riot Goin On, år1971
  • Fresh, år1973
  • Small Talk, år1974
  • Heard You Missed Me, Well Im Back, år1976
  • Back on the Right Track, år1979

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+1

Intresserad av fler artiklar?

The Ohio Players
Isaac Hayes
Brick
Lyn Collins
Bobby Byrd
The Meters
Average White Band
Rick James
Dem

Senaste sökningarna

guvernör har fått 1109 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:20:05.

biskop har fått 1706 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:20:00.

åtel har fått 1290 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:19:46.

fars har fått 1322 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:19:44.

tvåflodslandet har fått 1734 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:19:29.

beska har fått 1466 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:19:02.

dimissionsrätt har fått 1159 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:18:52.

egna märkesvaror har fått 1055 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:18:36.

toran har fått 1437 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:17:22.

vhf har fått 1404 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:16:29.

kolera har fått 1464 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:15:48.

acceleration har fått 1503 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-22 22:15:08.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.