Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Skinny Puppy'

Skinny Puppy

Legendarisk musikgrupp från Kanada som bildades 1982 av cEvin Key och Nivek Ogre. Dwayne Goettel, som figurerat som gästmusiker, blev senare fast medlem, men innan dess så hann även Wilhelm Schroeder, även känd som Bill Leeb, vara medlem i ungefär ett år. Musikstilen kategoriseras som EBM eller industri-synth, men Skinny Puppy lät väldigt annorlunda jämfört med andra grupper inom samma genre, så det vore orättvist att placera dom i ett fack. Skinny Puppy var väldigt nyskapande under deras tid, inte bara i musiken, utan även deras scenshower som bestod av flertalet chockerande specialeffekter, våld och blod. Om du undrar vad "kontroversiella" artister som t.ex. Marilyn Manson har fått sin inspiration ifrån så vet du nu svaret. Gruppen upplöstes 1995 på grund av interna problem som hade pågått i flera år. En månad senare så dog Dwayne Goettel av en överdos heroin.

cEvin Key återfinns numer i gruppen Download, Nivek Ogre har också haft flera soloprojekt de senaste åren, bl.a. OhGr.

Key och Ogre har återförenats under namnet Skinny Puppy och är aktuella med en ny skiva under våren 2004.

Diskografi:

  • Remission (1984)
  • Bites (1985)
  • Mind: The Perpetual Intercourse (1986)
  • Chainsaw (1987)
  • Cleanse, Fold, and Manipulate (1987)
  • VIVIsectVI (1988)
  • Aint it Dead Yet? (Live) (1989)
  • Rabies (1989)
  • 12" Anthology (1989)
  • Too Dark Park (1990)
  • Last Rights (1992)
  • Back & Forth 2 (1992)
  • The Process (1995)
  • Brap 3&4 (1996)
  • The Greater Wrong of the Right (2004)

Andra band och sidoprojekt med medlemmar ur Skinny Puppy:

  • A chud convention - samarbete med belgiska gruppen á;GRUMH...
  • aDuck - Dwayne Goettels soloprojekt
  • Cyberaktif - samarbete med Bill Leeb från FrontLine Assembly
  • Doubting Thomas - Dwayne & cEvin
  • Download
  • Hilt
  • Ministry
  • Pigface
  • PlatEAU
  • Revolting Cocks
  • Rx (Ritalin)
  • The Tear Garden

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 8+6

Intresserad av fler artiklar?

Brian Krause
Li Li
Gasning
Paneuropeiska Unionen
Donbassområdet
Stalino
Dnjepr
Zaporogkosacker
Dioxin

Senaste sökningarna

to har fått 1852 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-24 00:00:17.

tvättmedel har fått 1356 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:57:09.

rs har fått 1720 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:54:11.

enväldet har fått 942 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:53:54.

limerick har fått 1253 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:52:11.

Parlamentarism har fått 1979 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:46:58.

coop har fått 1822 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:35:45.

Agnetha Fältskog har fått 447 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:30:30.

jan svanlund har fått 1360 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:29:13.

kvadrat har fått 1455 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:27:06.

nigeriabrev har fått 1254 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:24:18.

statsråd har fått 1290 sökningar. Den senaste gjordes 2024-02-23 23:23:35.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.