Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Samuel Fröler'

Samuel Fröler

Samuel Fröler, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • Född 24 mars 1957 i Riddaretorp, Småland

Samuel Fröler kom som 10-åring från Madesjö i Kalmar län till prästgården i Reftele i Jönköping län. Hans far Lennart blev en mycket omtyckt och folklig kontraktsprost. Hans mamma Anna-Greta Fröler var lågstadielärarinna i Västboås. I prästgården fanns det plats för många och under sommaren ordnades konfirmationsläger. Samuel flyttade efter gymnasiet till Västerås. Utbildades på Göteborgs scenskola på 1980-talet.

Fröler blev kändis med svenska folket 1989 i Lars Molins TV-serie Tre kärlekar där han tolkade rollen som flygaren "Gösta Nilsson". Han hade en huvudroll i Ingmar Bergmans och Bille Augusts skapelse "Den goda viljan". En annan populär roll var som läkaren Johan Steen i Skärgårdsdoktorn.

(Texten hämtad från http://hem.passagen.se/smrs/reftele/)

Filmografi i urval:

  • Tre kärlekar, (TV) år1989 & år1991
  • Den goda viljan, år1992
  • Blueprint, (TV) år1992
  • Fallet Paragon, (TV) år1994
  • Sommaren, år1995
  • Enskilda samtal, (TV) år1996
  • Pippi Långstrump (röst), år1997
  • Skärgårdsdoktorn (TV-serie), år1997
  • Ögat, år1998
  • Det grovmaskiga nätet, (TV) år2000
  • Livvakterna, år2001
  • Paragraf 9, (TV) år2003
  • Lovisa och Carl Michael, (TV) år2005
  • Exit, år2006
  • Världarnas bok, (TV) år2006

Kuriosa:

  • Fan av Kalmar FF
  • Sommarpratare i radioprogrammet sommar 1999.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 8+6

Intresserad av fler artiklar?

Kajsa Kavat
Kajsa Leander
Adelheid
Bokstavering
Georges Bizet
Ayatollah
Ruhollah Khomeini
Kenneth Kaunda
Allan Edwall

Senaste sökningarna

gallring har fått 1226 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:52:42.

digital har fått 1487 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:52:03.

Malmberg har fått 1245 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:50:19.

rättspraxis har fått 908 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:46:10.

fontänorgasm har fått 1084 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:45:02.

hora har fått 1615 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:43:50.

maran har fått 1239 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:12:45.

linda har fått 1385 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:05:37.

fishbot har fått 1576 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:05:08.

Teaterföreningen har fått 1013 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:55:56.

mercblecket har fått 1320 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:39:30.

eureka har fått 1098 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:38:51.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.81 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.