Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Rolf Lassgård'

Rolf Lassgård

Rolf Lassgård, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 29 mars 1955 i Östersund, Jämtland

http://www.ne.se/neimage/264543.jpg

Bilden ur Jägarna av Kjell Sundvall, 1996. Lassgård till höger.

Började som skådespelare i slutet av 1970-talet på Skånska Teatern under ledning av Peter Oskarson. Slog igenom på film i titelrollen till Min store tjocke far år1992, en roll han även fick en guldbagge för. Spelade Gunvald Larsson i Beck-filmerna under "Gösta Ekman-perioden". Han gjorde en ganska annorlunda rolltolkning av Gunvald mot vad Mikael Persbrandt senare skulle göra.Rolf Lassgård har också blivit känd som Kurt Wallander i filmerna baserade på Henning Mankells böcker. För TV-publiken gjorde sig Lassgård först känd som potatishandlaren i Lars Molins uppskattade tv-film.

Filmografi:

  • Limpan, år1983
  • Kyrkkaffe, (kortfilm) år1989
  • Önskas, år1991
  • Min store tjocke far, år1992
  • Kejsarn av Portugallien, (TV) år1992
  • Blueprint, (TV) år1992
  • Kådisbellan, år1993
  • Mannen på balkongen, år1993
  • Roseanna, år1993
  • Polis polis potatismos, år1993
  • Brandbilen som försvann, år1993
  • Polismördaren, år1994
  • Stockholm Marathon, år1994
  • Sommarmord, år1994
  • Petri tårar, år1995
  • Hundarna i Riga, (TV) år1995
  • Mördare utan ansikte, (TV) år1995
  • Jägarna, år1996
  • Sånt är livet, år1996
  • Potatishandlaren, (TV-film) år1996
  • Den vita lejoninnan, (TV-film) år1996
  • Under solen, år1998
  • Kvinnan i det låsta rummet, (TV) år1998
  • Där regnbågen slutar, år1999
  • Magnetisörens femte vinter, år1999
  • Gossip, år2000
  • Familjehemligheter, år2001
  • Villospår, (TV-film) år2001
  • Den 5:e kvinnan, (TV) år2002
  • Capricciosa, år2003
  • Mannen som log, (TV-film) år2003
  • Tre Solar, år2004
  • The Queen of Shebas Pearls, år2004
  • Steget efter, år2005
  • Efter brylluppet, år2006
  • Möbelhandlarens dotter, (TV) år2006
  • Brandvägg, (TV-film) år2006
  • Den man älskar, år2007
  • Järnets änglar, år2007
  • Pyramiden, år2008
  • De rationella, år2008

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 9+9

Intresserad av fler artiklar?

Hedningarna
Ursinningslös
Bärsärkagång
Bunnyhop
Masonit
MDF
Matte Matik
Storkräftor
Sötvatten

Senaste sökningarna

Påsk har fått 1656 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:20:11.

kindskägg har fått 1185 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:17:59.

inflation har fått 1606 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:17:03.

liturgi har fått 1217 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:16:56.

filtrering har fått 1378 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:16:11.

lisp har fått 1597 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:15:31.

yo har fått 1663 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:13:45.

Bäckasin har fått 1160 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:13:25.

modal har fått 1619 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:11:08.

Gigi Hamilton har fått 1261 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:07:43.

patriarkat har fått 1411 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:07:26.

ädelgas har fått 1432 sökningar. Den senaste gjordes 2024-07-16 02:06:17.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.07 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.