Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Roland Hedlund'

Roland Hedlund

Roland Hedlund, skådespelare, teaterchef (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född 17 november 1933 i Kågedalen, Västerbotten som Roland Napoleon Hedlund

Hade diverse olika arbeten innan han kom in på skådespelarbanan. Han är utbildad vid Willy Koblancks teaterskola på 1950-talet och har spelat på teatrar som Göteborgs stadsteater och Folkteatern i Göteborg. Fick en Guldbagge 1969 för sin roll i Ådalen 31.

Filmografi:

  • Svarta palmkronor, år1968
  • Ådalen 31, år1969
  • Om 7 flickor, år1973
  • En kille och en tjej, år1975
  • Gyllene år, (TV) år1975
  • Det löser sig, (TV) år1976
  • Bomsalva, år1978
  • Lyftet, år1978
  • Den enes död ..., år1980
  • Rasmus på luffen, år1981
  • Berget på månens baksida, år1983
  • Moa, år1986
  • Täcknamn Coq Rouge, år1989
  • Den svarta cirkeln, (TV) år1990
  • Osynlig närvaro, (TV) år1991
  • Den goda viljan, år1992
  • Kådisbellan, år1993
  • Sommaren, år1995
  • Stora och små män, år1995
  • Jägarna, år1996
  • Hotet, år2004
  • Lasermannen, (TV) år2005

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 10+3

Intresserad av fler artiklar?

Thommy Berggren
Kajsa Ernst
Cecilia Frode
Carina Johansson
Maria Langhammer
Hassan Brijany
Magnus Krepper
Ulf Brunnberg
Shanti Roney

Senaste sökningarna

pitch har fått 1021 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:04:22.

Slask har fått 1112 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:04:13.

läroplan har fått 753 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:03:50.

tjugokronorssedel har fått 971 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:03:23.

3 Fe har fått 1124 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:03:01.

pppoe har fått 1037 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:02:31.

colombia har fått 1104 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:01:29.

betastrålning har fått 913 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:01:28.

biovältare har fått 925 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 17:01:20.

elström har fått 864 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 16:59:39.

Ejakulation har fått 1104 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 16:58:01.

pik har fått 1085 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-19 16:57:39.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.12 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.