Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Robert Cummings'

Robert Cummings

Innehåll- 1. Amerikansk skådespelare - 2. Musikartisten - 3. Kanadensisk politiker - 4. Anmärkning

1. Amerikansk skådespelare

Robert Cummings, skådespelare, programledare (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • född 10 juni 1908 i Joplin, Missouri, USA
  • död 2 december 1990 i Woodland Hills, Kalifornien, USA

Charles Clarence Robert Orville Cummings har i sin karriär även använt artistnamn som "Blade Stanhope Conway" och "Brice Hutchens". Förutom teaterroller på Brodway och filmroller hos bl.a. Hitchcock, har han haft en egen TV-show The Bob Cummings Show, (1952-1961).

Filmografi:(i urval)

  • Till sista man (1935)
  • Vårparaden (1940)
  • Sabotör (1942)
  • Slå nollan till polisen (1954)
  • Min geisha (1961)
  • Diligens till Cheyenne (1966)

2. Musikartisten

Robert Cummings är även det egentliga namnet för musikartisten Rob Zombie

3. Kanadensisk politiker

Robert Cummings, politiker, kapten
  • född 16 juni 1833i Gloucester Township, Ontario
  • död1910
Cummings var en kanadensisk politiker av irländsk härkomst.

Han har bl.a. fått en bro uppkallad efter sig i den trakt (Janeville) han verkade, The Cummings Bridge som ledde över floden Rideau River.

4. Anmärkning

Namnet Robert Cummings ska inte förväxlas med Robert Cumming

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+6

Intresserad av fler artiklar?

Lödöse museum
Tacka
Lea
Rachel Blanchard
Rachel Griffiths
Rachel Mohlin
Rachel Roberts
Stieg Trenter
Deckardrottning

Senaste sökningarna

slaveri har fått 1353 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 16:00:51.

franciskanorden har fått 1182 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 16:00:00.

crust har fått 1345 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:59:29.

vattenfall har fått 1158 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:59:08.

toalettpapper har fått 1139 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:58:06.

dalmål har fått 2358 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:57:39.

samer har fått 1334 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:54:28.

vrak har fått 1263 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:52:15.

sigvard mårtensson har fått 825 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:50:49.

muzak har fått 1383 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:45:51.

kokain har fått 1224 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:45:23.

the game har fått 1456 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 15:45:02.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.60 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.