Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Robert Cummings'

Robert Cummings

Innehåll- 1. Amerikansk skådespelare - 2. Musikartisten - 3. Kanadensisk politiker - 4. Anmärkning

1. Amerikansk skådespelare

Robert Cummings, skådespelare, programledare (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • född 10 juni 1908 i Joplin, Missouri, USA
  • död 2 december 1990 i Woodland Hills, Kalifornien, USA

Charles Clarence Robert Orville Cummings har i sin karriär även använt artistnamn som "Blade Stanhope Conway" och "Brice Hutchens". Förutom teaterroller på Brodway och filmroller hos bl.a. Hitchcock, har han haft en egen TV-show The Bob Cummings Show, (1952-1961).

Filmografi:(i urval)

  • Till sista man (1935)
  • Vårparaden (1940)
  • Sabotör (1942)
  • Slå nollan till polisen (1954)
  • Min geisha (1961)
  • Diligens till Cheyenne (1966)

2. Musikartisten

Robert Cummings är även det egentliga namnet för musikartisten Rob Zombie

3. Kanadensisk politiker

Robert Cummings, politiker, kapten
  • född 16 juni 1833i Gloucester Township, Ontario
  • död1910
Cummings var en kanadensisk politiker av irländsk härkomst.

Han har bl.a. fått en bro uppkallad efter sig i den trakt (Janeville) han verkade, The Cummings Bridge som ledde över floden Rideau River.

4. Anmärkning

Namnet Robert Cummings ska inte förväxlas med Robert Cumming

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+1

Intresserad av fler artiklar?

Lödöse museum
Tacka
Lea
Rachel Blanchard
Rachel Griffiths
Rachel Mohlin
Rachel Roberts
Stieg Trenter
Deckardrottning

Senaste sökningarna

nyckel har fått 1433 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 04:24:49.

caffe latte har fått 1043 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 04:15:30.

Big Ben har fått 1990 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 04:02:36.

procent har fått 1223 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 04:01:48.

giga har fått 1439 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:56:36.

senat har fått 1151 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:52:08.

rs har fått 1336 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:46:10.

jonförening har fått 1081 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:37:20.

abborrfisk har fått 1891 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:36:59.

elektrisk har fått 1134 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:36:38.

skräp har fått 1009 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:34:16.

knödel har fått 994 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-23 03:32:09.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.31 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.