Ravioli
Ravioli är en maträtt som kan köpas i konservburk. Denna variant passar bra vid tillfällen då man har begränsade matlagnings möjligheter, exempelvis på musikfestivaler och campingturer.Nedan följer ett recept på Blommig Ravioli.
Pastadeg: 90 g mjöl1 helt ägg1 msk olivolja1 msk vattensaltBlandade blommor - Ringblommor osv
Fyllningen:kantareller ca 100gchampinjoner 100 g½ finskuren gul lök3 dl vispgrädde2 dl kycklingbuljong4 tunna skivor parmaskinkaen kvist rosmarinvitlök, en klyfta
Tillagning:Blanda ihop pastadegen i en foodprocessor i ca en minut. Knåda sedan degen med händerna till en deg. Valsa sedan degen genom pastamaskinen så att den blir slät - ett antal gånger. Kavla pastadegen ner till det näst tunnaste läget. Lägg valfria blommor mellan två degplattor och kör genom maskinen en sista gång. Skär sedan ut rutor 10x10 cm. Förvara i plast. Fräs svampen och löken gyllene, ca 2-3 min. Tillsätt kycklingbuljongen och vitlöken. Koka i ca 5 min. Tillsätt vispgrädden och koka till simmig konsistens. Smaka av med salt, vitpeppar och en aning färsk Rosmarin. Koka pastaplattorna i ca 2 min i saltat vatten. Sila över såsen i en ny gryta och skumma upp såsen med en stavmixer. Lägg en platta i botten på varma tallrikar. Lägg sedan på svampbland ningen, därpå en ny pastaplatta. Garnera med strimlad skinka, blommor och basilikablad. Till sist lite av den skummiga såsen.
Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
Stuvade makaronerUngersk gulasch
Äggakaka
Aioli
Béchamel
Brunsås
Dillsås
Sauce hollandaise
Jordnötssås