Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Queen'

Queen

Innehåll- 1. Rockband - 1.1 Diskografi - 2. Förnamn

1. Rockband

Brittiskt rockband, som mest aktivt under åren 1973-1991. Fick sitt stora genombrott år1975 med låten Bohemian Rhapsody. Gruppen gjorde en comeback genom sitt framträdande på Live Aid. Bandet bestod av:

  • Freddie Mercury, sång och klaviatur
  • Brian May, gitarr
  • John Deacon, elbas
  • Roger Taylor, trummor

Gruppens "femte medlem" hette Spike Edney, och spelade på ett antal skivor och på de flesta konserter under 1980-talet, både på scenen och off stage. Edney spelar gitarr, piano och sjunger.

Freddie Mercury tillkännagav 23 november 1991 att han led av sjukdomen AIDS, och avled dagen efter. Det blev slutet för gruppen.

http://www.aws-it.at/eva/images/freddie%20these%20are%20the%20days.jpg

Queen (Brian, Roger, John) höll en hyllningskonsert år1992 på Wembley Stadium i London. Den sändes live även utomlands, och det var över en miljard människor som såg den...

Bland gruppens största hits finns Another One Bites the Dust, Bicycle Race, Bohemian Rhapsody, I Want it All, Innuendo, Seven Seas of Ryhe , Somebody to Love, We Are the Champions, We Will Rock You, One Vision och Under Pressure. Den sistnämnda spelades in tillsammans med David Bowie år1981.

http://www.aws-it.at/eva/pics7/roger_freddie_slightlymad.jpg

Roger och Freddie under inspelning av videon Im Going Slightly Mad.

1.1 Diskografii kronologisk ordning:

  • Queen I år1973
  • Queen II år1974
  • Sheer Heart Attack år1974
  • A Night at the Opera år1975
  • A Day at the Races år1976
  • News of the World år1977
  • Jazz år1978
  • Live Killers1979
  • The Game1980
  • Flash Gordon 1980
  • Greatest Hits1981
  • Hot Space 1982
  • The Works 1984
  • A Kind Of Magic 1986
  • Live Magic 1986
  • Mircle 1989
  • Innuendo 1991
  • Greatest Hits II 1991
  • Classic Queen
  • Live At Wembley 1992
  • Greatest Hits (USA)
  • Greatest Hits I & II
  • Queen At The BBC
  • Made In Heaven(Mercury hadde sina sistapå dena platta ex Ride the wild)..
  • Queen Rocks
  • Greatest Hits III

2. Förnamn

Queen är ett förnamn. Den 31 december 2002 fanns det 7 kvinnor och 1 man med Queen som förnamn folkbokförda i Sverige.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+9

Intresserad av fler artiklar?

Noja
Jörgen
Sparre
Ulf
Egyptisk mytologi
Finkultur
Lottie Knutson
Jan Stenmark
Jura

Senaste sökningarna

kläder har fått 1019 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:30:58.

positionssystem har fått 1088 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:30:57.

hamas har fått 1421 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:28:17.

Glenning har fått 1215 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:27:31.

andrej tjikatilo har fått 1713 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:26:28.

flyttblock har fått 1423 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:25:15.

kvinnonamn har fått 1942 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:22:57.

transistor har fått 1639 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:22:02.

funktionellt har fått 1007 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:21:55.

Pika har fått 1351 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:20:53.

Landskapsdjur har fått 1066 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:19:31.

perkussion har fått 1130 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-21 14:18:56.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.27 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.