Potatissallad
Potatissallad är som namnet skvallra om en sallad som är baserad på kokt potatis. Denna sallad finns i två varianter, en vanlig som innehåller majonnäs, eller liknande och en variant som innehåller olja, vinäger.Variant ett, vanlig potatissallad
- Tärna kall kokt potatis i en bunke (skål)
- Rör ihop lika delar, majonnäs, gräddfil, i en annan bunke
- smaka av med senap(gärna dijon) salt och peppar
- Här kan man om man vill tillsätta vitlök, kapris, persilja (lyxa till det)
- Rör, vänd försiktigt ner såsen i potatisen
- klar
Variant två, så kallad tysk potatissallad
- Tärna kall kokt potatis i en bunke (skål)
- Här kan man blanda i andra saker till potatisen om man önskar, tex hackad gul lök, tärnad kokt rotselleri, majs, persilja, körsbärstomater, gurka, kokt sparris, oliver, kapris.
- Blanda ihop 3 delar olja, 1 del vinäger i en annan bunke
- Rör i dijonsenap, samt pressa i vitlök
- smaka av med salt och peppar (möjligtvis socker om det är för syrligt)
- Rör, vänd försiktigt ner såsen i potatisen
- klar
Passar bra till grillat, rostbiff, korv, plus mycket mer.
Utmärkt att ha som lunch tillsammans med rostbiff en varm sommardag, eller som tillbehör för en större middag
Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
RisbollStuvade makaroner
Ungersk gulasch
Äggakaka
Aioli
Béchamel
Brunsås
Dillsås
Sauce hollandaise