Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Peter Lindgren'

Peter Lindgren

Innehåll- 1. Skådespelaren - 2. Musikern

1. Skådespelaren

Peter Lindgren, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 13 december 1915 på Lidingö, Stockholm som Peter Edvin Lindgren
  • död den 30 maj 1981, Stockholm

Pappa till Monica Nielsen. Han fick en guldbagge för sin roll i filmen Jag är Maria.

Filmografi, urval:

  • Iris och löjtnantshjärta, år1946
  • Möte i natten, år1946
  • Djurgårdskvällar, år1946
  • Det kom en gäst, år1947
  • Mästerdetektiven Blomkvist, år1947
  • Folket i Simlångsdalen, år1947
  • Gatan, år1949
  • Lång-Lasse i Delsbo, år1949
  • Flottare med färg, år1952
  • Ursula - flickan i finnskogarna, år1953
  • Tattarblod, år1954
  • Farlig frihet, år1954
  • Mord, lilla vän, år1955
  • Resa i natten, år1955
  • Swing it, fröken!, år1956
  • En drömmares vandring, år1957
  • Änglar, finns dom?, år1961, ej krediterad
  • Träfracken, år1966
  • Operation Argus, (TV) år1966
  • Jag är nyfiken - gul, år1967
  • Jag är nyfiken - blå, år1968
  • Nybyggarna, år1972
  • Ebon Lundin, år1973
  • Gangsterfilmen, år1974
  • Lejonet och Jungfrun, år1975
  • Garaget, år1975
  • Drömmen om Amerika, år1976
  • Mina drömmars stad, år1976
  • Jag är Maria, år1979
  • Katitzi, (TV) år1979
  • Sverige åt svenskarna, år1980
  • Blomstrande tider, år1980
  • Olsson per sekund eller Det finns ingen anledning till oro, (TV) år1981

2. Musikern

Peter Lindgren, spelar gitarr i det svenska rockbandet Opeth.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+1

Intresserad av fler artiklar?

Håkan Serner
Eddie Axberg
Roland Hedlund
Halvar Björk
Thommy Berggren
Kajsa Ernst
Cecilia Frode
Carina Johansson
Maria Langhammer

Senaste sökningarna

kökstermer har fått 745 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:13:18.

256 har fått 1246 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:11:04.

gårdare har fått 825 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:10:37.

lyran har fått 897 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:08:08.

vapenslag har fått 1075 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:08:08.

geografi har fått 1185 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:06:20.

hop har fått 1144 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:05:08.

aggregerad har fått 1000 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:04:09.

lamaism har fått 1457 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:04:00.

Australopithecus har fått 1201 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:01:25.

imper har fått 1252 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:00:55.

salomon har fått 1150 sökningar. Den senaste gjordes 2020-02-17 08:00:27.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.12 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.