Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Pernilla Wahlgren'

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren, artist, sångerska, programledare, modell (sök Allmusic, CDON, Projekt Runeberg, SLBA)
  • Född 24 december 1967
Har tre barn med dansaren Emilio Ingrosso. Dotter till Christina Schollin och Hans Wahlgren. Syster till Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren.

Slog igenom när hon var med i Melodifestivalen med låten "Piccadilly Circus" år1985. Släppte en massa skivor på 80-talet och hade hits som "Running For Cover", "Flashback", "I Need Your Love" och "Everytime Were Together". Fick även erbjudande av Stock Aitken Waterman att spela in "I Should Be So Lucky" men hon tackade nej och låten gick istället till Kylie Minogue. Hon har senare gjort ett flertal roller på Stockholms olika privatteatrar bl.a. som Pippi Långstrump. Hon är numera även programledare tillsammans med sin bror Niclas Wahlgren i TV4:s barnprogram Nicke & Nilla och leder även Småstjärnorna på TV4.

Priser och utmärkelser:

  • Ulla Billquist-stipendiet (2004)

Discografi Album

  • Pernilla Wahlgren (1985)
  • Attractive (1986)
  • Pure Dynamite (1987)
  • Flashback (1989)
  • Grease/Various artists (1992)
  • I Myself And Me (1992)
  • Flashback #04 (1995)

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+7

Intresserad av fler artiklar?

Carola Häggkvist
Martin Stenmarck
Josefine Sundström
TV-program/Doktor Snuggles
Svenska jägareförbundet
Fjädermoln
Stratocumulus
Cumulunimbus
Puckel

Senaste sökningarna

gyllenborst har fått 1481 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:04:26.

bokbindning har fått 1643 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:03:51.

speditör har fått 1380 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:03:14.

fähund har fått 1302 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:02:58.

litteraturgenre har fått 1330 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:01:26.

tatu har fått 1389 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:00:39.

pungen har fått 1481 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:00:22.

fjärrskådning har fått 1149 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 02:00:04.

teodora har fått 1065 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 01:59:34.

error har fått 1725 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 01:54:28.

whois har fått 1346 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 01:53:37.

mnt har fått 1297 sökningar. Den senaste gjordes 2024-06-25 01:52:57.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.