Parmesan
Parmesan, parmigiano, parmesanost, är en viktig del av det italienska köket. Varje ysteri har sina egna specialiteter och metoder för att ta fram den mycket speciella osten. Det finns lika många varianter på parmesan som det finns druvor att göra vin av.Äkta parmesanost kommer från distriktet Parma i Italien.
http://www.antwerpsekaas.be/images/parmesan_reggiano.jpg http://www.tasteline.com/document/files/itrad_parma_parmesankniv_222.jpg http://www.kitchens.com.tw/world/images/Parmesan.jpg
En mogen parmesan luktar som en blandning av spyor och gamla välanvända sockor, men är på rätt mat ett underverk i smaksensation. Parmesan ska avnjutas färsk, och det innebär att den är hyfsat torr och lagrad i minst 24 månader.
Förutom att ha som riven ost över olika maträtter, så används den även i diverse bakverk och i pesto.
Du kan köpa färsk parmesan hos välsorterade osthandlare.
parmesantyper: benämning tillverkad i (distrikt) anmärkning Parmigiano Reggiano Emilia Romagna lagras i minst 12 månader, är försett med varumärket "Parmegiano Reggiano Consorzio Tutela" Gran Fresco färsk parmesanost Grana Padano 27 provinser mellan Piemonte och Trentino lagras kortare tid, har varumärket "Grana Padano Consorzio Tutela"
Länkar:
- handlar av Anna Maria Corazza Bildt
Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
FrispelRing så lirar vi
Mingel
Tårtning
Eftergymnasial utbildning
Nykterist
Singapore Technologies Telemedia
Tadzjiker
Taliban