Panering
PaneringPanering är en metod i matlagning där man tillför ett "skal" till ett kötträtt eller en fiskrätt som ska stekas. Paneringen består oftast av ströbröd. I paneringen kan även kryddor blandas i, tex citronpeppar till fiskrätter. Det finns två varianter av panering, dubbelpanering och enkel panering. Schnitzel och fiskpinnar är rätter som är panerade.
Dubbelpanering
- Torka lätt av köttet eller fisken så att den inte är allt för blöt
- Vänd köttet eller fisken i mjöl, så att en tun mjölhinna täcker objektet
- Vänd därefter rätten i uppvispat ägg
- Och slutligen vänd objektet i stödbröd, klappa försiktigt in ströbrödet så att det fäster ordentligt
- Stek, vänta inte för länge att steka, då paneringen då kan bli fuktigt och geggig
Enkelpanering
- Torka lätt av köttet eller fisken så att den inte är allt för blöt
- Vänd köttet eller fisken i mjöl, så att en tun mjölhinna täcker objektet
- Stek, vänta inte för länge att steka, då paneringen då kan bli fuktigt och geggig
Artikeln skriven 2009-01-15 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
TentamenGrekisk mytologi
Eld
Dimma
SMHI
Kvinnonamn
Neptunus
Sedna
Planet