Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Olof Molander'

Olof Molander

Olof Molander, skådespelare, regissör, manusförfattare, teaterchef (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Olof Johan Harald Molander den 18 oktober 1892 i Helsingfors, Finland
  • död den 26 maj 1966 i Stockholm

Han var bror till Gustaf Molander. Olof Molander studerade vid Dramatens elevskola åren 1912-1914 och var chef för Dramaten åren 1934-1938. Han var känd som en mycket hårdför teaterregissör.

Filmografi:Skådespelare:

  • Thomas Graals myndling, år1922
  • 33.333, år1924
  • Gubben kommer, år1939
  • Stora famnen, år1940
  • Galgmannen, år1945
  • Vanding med månen, år1945

Regissör:

  • Damen med kameliorna, år1925
  • Giftas, år1926
  • Bara en danserska,år1927
  • General von Döbeln, år1942
  • Kvinnor i fångenskap, år1943
  • Jag dräpte, år1943
  • Appassionata, år1944
  • Oss tjuvar emellan, år1945
  • Johansson och Vestman, år1946

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+4

Intresserad av fler artiklar?

Rysslands historia
Valsgärde
Detonationsgryta
Detonationsgrop
6 juli
Boerkriget
Alf Sjöberg
Bensinstation
Charles Dickens

Senaste sökningarna

världens sju underverk har fått 1006 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:40:09.

bryggeri har fått 1304 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:36:54.

oljekraftverk har fått 3476 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:31:27.

Anton har fått 1379 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:27:18.

kramfors har fått 1168 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:27:12.

sår har fått 1041 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:24:20.

naz har fått 1343 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:18:59.

ALU har fått 1410 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:16:21.

kordit har fått 1099 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:15:26.

14 juli har fått 1139 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:13:06.

En man har fått 1184 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:10:49.

11 har fått 1347 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-11 12:02:06.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.45 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.