Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Olle Nordemar'

Olle Nordemar

Olle Nordemar, regissör, producent, filmare, manusförfattare (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • född 25 juli 1914 som Olof Harry Nordemar
  • död 18 februari 1999
Nordemar började sin bana som filmfotograf och filmklippare. Han arbetade först hos Europa Film men startde 1947 ett eget produktionsbolag Artfilm som han senare sålde till Svensk Filmindustri. Han är mest känd för att ha producerat filmer efter Astrid Lindgrens böcker.

Filmografi i urval:

  • 1977 Bröderna Lejonhjärta
  • 1976 Mina drömmars stad
  • 1975 En kille och en tjej
  • 1973 Här kommer Pippi Långstrump
  • 1972 Mannen som slutade röka
  • 1970 Rötmånad
  • 1970 Pippi Långstrump på de sju haven
  • 1969 Pippi Långstrump
  • 1967 Kullamannen (TV)
  • 1956 Rasmus, Pontus och Toker
  • 1955 Luffaren och Rasmus

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 0+9

Intresserad av fler artiklar?

Louise Brown
Sjusovardagen
Pontus Hultén
Spårfordon
X2
Räkna med bråk
Tudor
Cate Blanchett
Phenomena

Senaste sökningarna

högen har fått 1212 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:12:32.

hågad har fått 1126 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:12:09.

häxa har fått 1165 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:11:54.

häst har fått 1354 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:11:35.

härdsmälta har fått 1294 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:11:26.

hängbroar har fått 1878 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:10:45.

kalium har fått 1403 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:10:10.

hora har fått 1689 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:09:35.

elvis har fått 1416 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:06:09.

otit har fått 1325 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:02:57.

bomullskrut har fått 1581 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:01:48.

konstitutionell monarki har fått 1393 sökningar. Den senaste gjordes 2024-04-14 13:00:31.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.