Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Oddvar'

Oddvar

Oddvar Bjerke. susare Kommen ur okyskhet 1961 i den norska staden Halden i södra Norge. Bjerke är alltså inget släkt namn utan ett namn för en oäkting från Halden.

Eftersom hans familjeförhållanden mörklades av stadens kyrkliga stöttes Oddvar ut. Han tvingades spendera brorparten av sin olyckliga barndom i skogarna kring Halden med bara en skamfull norsk pastor som sällskap. 1977 for han in till staden. I staden betraktades han som en konstig kuf och blev gravt mobbad av de norska gutterna som hånade hans visioner om ett klasslöst samhälle och fred i skogen. I staden försökte han komma in på ett universitet som inriktades sig på rasbiologi men misslyckades kapitalt. Efter några månader lärde han sig dock att öster om östermyrarna låg en väg och öster om den igen låg Sverige. Och öster om Sverige ligger Sovjetunionen.

Tänkt och gjort. Oddvar satte ut med en matsäck och ett par skidor och skidade rakt österut en kylig morgon i mars -78. Förhållandena under Oddvars långa marsch över det karga svenska upplandet är oklara. Det ända man med säkerhet vet är att Oddvar Bjerke dyker upp igen på hösten i Moskva. Oddvar har lyckats få en tjänst som (zampolita) politiskofficer och försöker bli medlem i partiet. Oddvar gör befodring omöjlig eftersom han gör sig känd som en kall, mordisk och skoningslös politiskofficer. Han placeraspå missilubåten Rodrina i den ryska stillahavsflottan. Kulmen i hans tyrraniska, sovjetiska karriär nås när han låter avrätta halva besättningen på missilubåten som han var stationerad på. Detta eftersom de hade med en nakenvideo där bl.a. Breschnjev gästspelar. Ubåten klarar sig mirakulöst men hans överordnade blir tvigade att omplacera den egimatiska, hatiska normannen.

-79 skickades Oddvar till den Sovjetiska ambassaden i Afganistan som KGBkoordinator. Han arbetade där med att distrubuera vapen och sovjetiska pengar till stridande grupper. Han råkar skjuta sig själv i foten -81 och haltar därför fortfarande. Till hans övriga arbetsuppgifter ingick också att utpressa och mörda högt uppsatta Muslimska ledare och deras familjer. Den historien som fick hans öveordnade och även hans fiender att öppna ögon för honom ägde rum på våren -87. Oddvar skulle visa sig i en högt uppsatt affärsmans hus för att göra ett outalathot, mannen misstänktes ta mutor från CIA. Men Oddvar som redan var långt ifrån verkligheten nöjde sig inte med att bara tyst visa sig i fönstret, Oddvars hat växte sig för starkt när han såg kontrasten mellan de döende och förtryckta folket och den rika överklassfamiljen. Så när Oddvar tagit sig in i huset klättrade han in i flickbarnkammaren och mördade brutalt husets fyra flickor med en brödkniv. Han lyckades göra detta utan att väcka resten av huset, men när han styckat kropparna och ätit de fyra arma flickebarnens hjärtan friterade i kallpressad olivolja och garnerade i honung, upptäcktes han medan han gjorde en självporträtt i prfil påvägen i blod. Han lyckades fly. Många andra klanledare och annat löst överklass pack var djupt skakade över den blodiga händelsen. Oddvar var nu både hatad och fruktad av Muhajedin, Birger Slaug och annat löst folk. -87 den första augusti blev han lite-småsviken av den sovjetiska staten då den högsta militära ledningen gick med på att byta 20 sovjetiskakrigsfångar mot Oddvar. Oddvar protesterade vilt men blev trots allt han gjort för Sovjet och KGB utlämnad. Hos Muhajedin torterades Oddvar svårt, han hölls vid liv under svåra smärtor genom hela det afganska vinterhalvåret. Räddningsaktion som skulle kommit utfördes aldrig eftersom den ansvarige chefen, hans nammn var Bernt, hade slarvat bort orderhandlingarna under en blöt natt i Kreml. Januari -88 fritogs Oddvar av ett specialförband som trängt långt in i fientligt område. Nu var dock Oddvar inte intresserad av att gå tillbaka till Sovjet. För att vinna sina forna torterares förtroende slaktade Oddvar sina partikamrater natten från den 7 februari. Fram till -89 kämpade han därefter på partiasanernas sida. -89 blev han utstött också härifrån efter spionanklagelser. Under oklara förhållanden flydde Oddvar landet, i april dyker han upp i Oslo. Eftersom hans födelse aldrig registrerats hade han fram till nu inget medborgarskap. Nu tog han slag i saken och reste hem till det land som stött ut honom för så länge sedan, Norge. Han får efter en lång tid sitt medborgarskap och börjar studera vid det aningen förlegade rasbiologiska institutet i Halden. På Juldagen -91 gråter Oddvar Bjerke för första gången i sitt miserabla liv.

Nu mera är Oddvar en cynisk, hatisk, fördomsfull, paranoid och nihilistisk professor i rasbiologi i den staden han hatar mest på hela jorden.Faktum är att det ingen annanstans finns mer hat till människan, ettablissemanget och staten än just hos denne smått korpulente, xenofobiske norske professor.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+4

Intresserad av fler artiklar?

Anis
Butikskedja
Stormaktstiden
Thule
Con panna
Espresso corretto
Espresso lungo
Espresso melange
Caffè romano

Senaste sökningarna

epos har fått 1254 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:30:31.

irland har fått 1240 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:30:02.

vn har fått 1535 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:28:26.

älvor har fått 1061 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:28:14.

lammkött har fått 837 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:27:47.

Kryl har fått 1348 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:27:19.

textilfiber har fått 1064 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:24:48.

bok har fått 1151 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:24:22.

polyester har fått 2283 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:23:20.

arr har fått 1369 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:22:38.

kip kinke har fått 1172 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:22:11.

minotaurus har fått 1420 sökningar. Den senaste gjordes 2020-10-22 20:19:41.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.23 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.