Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Nirvana'

Nirvana

Innehåll- 1. Buddhistisk term - 2. Rockband - 3. Popband

1. Buddhistisk term

Nirvana är inom buddhismens det viktigaste målet för en människa. I den äldre buddhismen betyder nirvana upphörande av lidande och befrielse från återfödelsen och detta kan man uppnå genom att följa den "åttafaldiga vägen". Lidandets ursprung är livstörsten. Genom upplysningen kan man släcka denna livstörst och nå nirvana.

2. Rockband

Nirvana var även ett grungerockband från Seattle som år1994 upplöstes i samband med frontfiguren, sångaren och låtskrivaren Kurt Cobain död. Bandet bestod även av basisten Krist Novoselic och trummisen Dave Grohl. Nirvanas största hit var låten Smells Like Teen Spirit, från albumet Nevermind som utkom år1992, efter ett snabbskrivet kontrakt med Geffen.

http://www.mywasteofspace.com/nirvana.gif

Diskografi i urval:

  • Nirvana, år2002
  • From the Muddy Banks of the Wishkah, år1996
  • Unplugged in New York, år1994
  • In Utero, år1993
  • Incesticide, år1992
  • Nevermind, år1991
  • Bleach, år1989

3. Popband

Ett tredje Nirvana existerar också i form av duon Patrick Campbell-Lyonsoch Alex Spyropoulos. Bandet bildades i England år1967 och gav samma år ut debuten The Story Of Simon Simopath. Bland låtarna märks We Can Help You (1967), Tiny Goddess (1968), och Rainbow Chaser (1968). Bandet är aktivt än idag och gav 1999 något överraskande ut en cover på Kurt Cobains låt Lithium.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Kategorier för Nirvana

Frälsning(1), Buddhismen(1), Noam Agoston(1), Buddhismens mål(1)

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+9

Intresserad av fler artiklar?

Entropi
Anders And
Pernilla August
Samtal
Upptagetton
Sömntuta
Bromöllska
Euklides
Absurd

Senaste sökningarna

imperium har fått 1084 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:27:41.

dalsland har fått 1156 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:27:38.

marcus eriksson har fått 841 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:27:29.

kemiska har fått 826 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:27:23.

livre har fått 937 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:27:13.

Kort har fått 1058 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:25:45.

lex superior har fått 1110 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:24:10.

Australopithecus afarensis har fått 1168 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:17:30.

enväldet har fått 644 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:17:09.

balkbro har fått 2767 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:14:32.

fadderist har fått 820 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:14:23.

eljest har fått 994 sökningar. Den senaste gjordes 2018-11-22 11:13:34.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.06 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.