Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Nirvana'

Nirvana

Innehåll- 1. Buddhistisk term - 2. Rockband - 3. Popband

1. Buddhistisk term

Nirvana är inom buddhismens det viktigaste målet för en människa. I den äldre buddhismen betyder nirvana upphörande av lidande och befrielse från återfödelsen och detta kan man uppnå genom att följa den "åttafaldiga vägen". Lidandets ursprung är livstörsten. Genom upplysningen kan man släcka denna livstörst och nå nirvana.

2. Rockband

Nirvana var även ett grungerockband från Seattle som år1994 upplöstes i samband med frontfiguren, sångaren och låtskrivaren Kurt Cobain död. Bandet bestod även av basisten Krist Novoselic och trummisen Dave Grohl. Nirvanas största hit var låten Smells Like Teen Spirit, från albumet Nevermind som utkom år1992, efter ett snabbskrivet kontrakt med Geffen.

http://www.mywasteofspace.com/nirvana.gif

Diskografi i urval:

  • Nirvana, år2002
  • From the Muddy Banks of the Wishkah, år1996
  • Unplugged in New York, år1994
  • In Utero, år1993
  • Incesticide, år1992
  • Nevermind, år1991
  • Bleach, år1989

3. Popband

Ett tredje Nirvana existerar också i form av duon Patrick Campbell-Lyonsoch Alex Spyropoulos. Bandet bildades i England år1967 och gav samma år ut debuten The Story Of Simon Simopath. Bland låtarna märks We Can Help You (1967), Tiny Goddess (1968), och Rainbow Chaser (1968). Bandet är aktivt än idag och gav 1999 något överraskande ut en cover på Kurt Cobains låt Lithium.

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Kategorier för Nirvana

Frälsning(1), Buddhismen(1), Noam Agoston(1), Buddhismens mål(1)

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 0+1

Intresserad av fler artiklar?

Entropi
Anders And
Pernilla August
Samtal
Upptagetton
Sömntuta
Bromöllska
Euklides
Absurd

Senaste sökningarna

allena har fått 843 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:15:23.

bindestreck har fått 979 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:15:07.

Bricken har fått 948 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:15:06.

horunge har fått 1095 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:15:03.

nils bildt har fått 854 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:59.

Newton har fått 1210 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:55.

hasselsnok har fått 1157 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:51.

kosmonaut har fått 1139 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:47.

atomnummer har fått 1094 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:41.

Arne har fått 1076 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:38.

aurivillius har fått 958 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:14:34.

JUGOSLAVIEN har fått 1250 sökningar. Den senaste gjordes 2019-03-20 18:13:02.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.08 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.