Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Michelangelo Antonioni'

Michelangelo Antonioni

Michelangelo Antonioni, regissör, manusförfattare, klippare (sök IMDb, Projekt Runeberg)
  • Född 29 september 1912 i Ferrara, Emilia-Romagna, Italien
  • död 30 juli 2007 i Rom, Italien

Hans filmer tilltalar inte alla, de är ofta gjorda i ett långsamt eller konstigt tempo vilket vissa finner långtråkigt och andra givande eller fashinerande. Hans mest kända film är nog Blow up som utspelas i 1960-talets "Swinging London". Han avled samma dag som Ingmar Bergman, men hamnade lite i skuggan av denne i nyhetsrapporteringen.

Filmografi i urval:

  • Lavventura, år1960
  • Leclisse, år1962
  • Blow-Up, år1966
  • Zabriskie Point, år1969
  • Professione: reporter, år1975

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+5

Intresserad av fler artiklar?

Trenchcoat
Kontantkort
Ken Kesey
Stephen King
Bang
Maria Lang
Dagmar Lange
Mata Hari
George Sand

Senaste sökningarna

tutti frutti har fått 1078 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:25:14.

roland har fått 1219 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:23:21.

kelter har fått 1257 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:22:25.

koprofil har fått 1508 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:21:58.

bokstav har fått 1024 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:21:01.

yngve gamlin har fått 1254 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:19:36.

andante har fått 1318 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:19:01.

empirism har fått 1270 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:18:26.

teens har fått 1201 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:14:51.

primtal har fått 1387 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:13:52.

tonsur har fått 1099 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:13:39.

kolb har fått 1325 sökningar. Den senaste gjordes 2022-01-27 16:12:25.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.31 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.