Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Megadeth'

Megadeth

Innehåll- 1. Senaste bandmedlemmar - 2. Tidigare bandmedlemmar - 3. Diskografi - 4. Länkar:

Amerikanskt hårdrocksband. Tillsammans med Anthrax, Metallica och Slayer anses de vara de fyra banden som startade genren thrash metal.

http://4bz.netfirms.com/graphics/Megadeth%20-%20Logo.JPG

Megadeth bildades år1983 av gitarristen och sångaren Dave Mustaine då han fått sparken från Metallica. Även om bandet åstadkommit hårdrocksklassiker som Peace Sells... But Whos Buying? och Rust in Peace fick de alltid stå i skuggan av storebror Metallica.

Den 3 april 2002 blir slutet för Megadeth då Dave Mustaine hoppar av bandet på grund av en armskada. Övriga medlemmar väljer då även de att hoppa av.

År2004 har dock Mustaine brutit tystnaden och det ser nu ut som att vi kan komma att få höra nytt matrial från Megadeth igen. Där medverkar även Chris Poland, en utav bandets tidiga gitarrister.

1. Senaste bandmedlemmar

http://www.jvcmusic.co.jp/rock/live/img/megadeth.jpg

  • Dave Mustaine, gitarr och sång (1983-2002)
  • Jimmy DeGrasso, trummor (1998-2002)
  • David Ellefsson, bas (1983-2002)
  • Al Pitrelli, gitarr (2000-2002)

2. Tidigare bandmedlemmar

  • Lee Raush, trummor (1983-1984)
  • Kerry King, gitarr (1983-1984)
  • Chris Poland, gitarr (1984-1986)
  • Gar Samuelson, trummor (1984-1986)
  • Jeff Young, gitarr (1986-1989)
  • Chuck Behler, trummor (1987-1989)
  • Nick Menza, trummor (1989-1998)
  • Marty Friedman, gitarr (1990-2000)

3. Diskografi

  • år1985 - Killing is My Business... And Business is Good!
  • år1986 - Peace Sells... But Whos Buying?
  • år1988 - So Far, So Good... So What?
  • år1990 - Rust in Peace
  • år1992 - Countdown to Extinction
  • år1994 - Youthanasia
  • år1995 - Hidden Treasures
  • år1997 - Cryptic Writings
  • år1999 - Trust
  • år2000 - Capitol Punishment: The Megadeth Years
  • år2001 - The World Needs a Hero
  • år2002 - Killing is My Business... And Business is Good! (Deluxe Edition)
  • år2002 - Rude Awakening (Live CD/DVD)
  • år2002 - Still Alive... And Well?

4. Länkar:

  • http://www.megadeth.com - Officiell webbplats
  • http://megadeth.rockmetal.art.pl/ - The Realms of Death

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+5

Intresserad av fler artiklar?

Sekulärhumanism
Ingemar Hedenius
Bright
Emblematik
Schottis villig Valhall
Saltaste bönan i stan
Kvällstoppen
Decca
The Tremeloes

Senaste sökningarna

maran har fått 1239 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:12:45.

linda har fått 1385 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:05:37.

fishbot har fått 1576 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 15:05:08.

Teaterföreningen har fått 1013 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:55:56.

mercblecket har fått 1320 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:39:30.

eureka har fått 1098 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:38:51.

irrationell har fått 1130 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:23:34.

Får har fått 1314 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:19:14.

dalby heligkorskyrka har fått 1151 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:18:30.

barnbok har fått 1374 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:17:47.

basilika har fått 1243 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:13:58.

Fo har fått 1533 sökningar. Den senaste gjordes 2023-02-02 14:13:56.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.80 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.