Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Meat Loaf'

Meat Loaf

Meat Loaf, skådespelare, musiker, sångare (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)
  • Född 27 september 1951 i Dallas, Texas, USA som Marvin Lee Aday

Slog igenom stort 1977 med Bat Out Of Hell, skriven av Jim Steinman. Innan dess hade han bl a medverkat i ett antal musikaler, som Hair och Rainbow. Bat Out Of Hell blev en enorm succé och har sålt i över 30 miljoner exemplar. Jim Steinman skrev en uppföljare, Bad for Good, men Meat hade nu tappat rösten, bl a till följd av ett intensivt turnérande och Steinman valde att spela in den själv. Meat Loaf nästa skiva blev istället Dead Ringer, med bl a dueten Dead Ringer For Love tillsammans med Cher. Meat släppte sedan några något mindre framgångsrika album innan han i början av 90-talet återförenades med Jim Steinman och släppte albumetet Bat Out Of Hell II: Back Into Hell, med bl a hitsingeln Id Do Anything For Love (But I Wont Do That).

Efter ett par album utan Jim ser det nu ut som att det blir även ett Bat Out Of Hell III.

Spelar pompös symfonisk rock.Är vegetarian och diabetiker.Har haft 17 hjärnskakningar.

Filmografi i urval:

  • The 51st State (2001)
  • Fight Club (1999)
  • Roadie (1980)
  • The Rocky Horror Picture Show (1975)

Diskografi:

  • Couldnt Have Said It Better (2003)
  • The best of Meat Loaf (1998)
  • Welcome To The Neighborhood (1995)
  • Bat out of Hell II, Back into hell (1993)
  • Blind Before I Stop (1986)
  • Bad Attitude (1984)
  • Midnight at the lost and found (1982)
  • Dead Ringer (1981)
  • Bat out of Hell (1977)
  • Stoney and Meatloaf (1971)

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+9

Intresserad av fler artiklar?

Cologne
Sambo
Reggae
Elvis Presley
Elgitarr
Kluster
Montreal
Vokalgrupp
Kokain

Senaste sökningarna

Gertrud Zetterholm har fått 946 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:34:30.

voltaire har fått 1448 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:34:06.

fontänorgasm har fått 895 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:33:52.

talsystem har fått 1190 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:33:35.

moa har fått 1096 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:32:49.

ålstens gård har fått 583 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:32:46.

magritte har fått 1378 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:32:30.

wep har fått 1169 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:30:39.

broder daniel har fått 929 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:29:57.

can har fått 1269 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:29:38.

ocha har fått 1005 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:28:29.

kolhydrater har fått 1086 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 12:28:19.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.