Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Max von Sydow'

Max von Sydow

Max von Sydow, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • Född 10 april 1929 i Lund, Skåne, Sverige (Max Carl Adolf von Sydow).

Max von Sydow skådespelarutbildade sig på Dramatens elevskola år1948 - år1951. Har sedan filmdebuten år1949 medverkat i ungefär 130 filmer. Han nådde internationell ryktbarhet efter sina många roller i Ingmar Bergmans filmer. Mest kända är förmodligen rollerna som riddaren i Det sjunde inseglet och herr Töre i Jungfrukällan. Han här även sätts i lättsammare sammanhang t.ex. som kung i Schwarzenegger-filmen Conan the Barbarian. Han bor numera i Paris, men är fortsatt aktiv som skådespelare.

Filmografi i urval:

  • The Diving Bell and the Butterfly, år2007
  • Rush Hour 3, år2007
  • Minority Report (2002)
  • Enskilda samtal, (TV, 1996)
  • Jerusalem (1996)
  • Judge Dredd (1995)
  • Morfars resa (1993)
  • Den goda viljan (1992)
  • Pelle Erövraren (1987)
  • Hannah and Her Sisters (1986)
  • Never Say Never Again (1983)
  • Conan the Barbarian (1982)
  • Ingenjör Andrées luftfärd (1982)
  • Exorcist II: The Heretic (1977)
  • The Exorcist (1973)
  • Nybyggarna (1972)
  • Äppelkriget (1971)
  • Utvandrarna (1971)
  • Made in Sweden (1969)
  • En passion (1969)
  • Vargtimmen (1968)
  • Skammen (1968)
  • Här har du ditt liv (1966)
  • Uppehåll i myrlandet, (kortfilm) (1965)
  • Nattvardsgästerna (1963)
  • Såsom i en spegel (1961)
  • Bröllopsdagen (1960)
  • Jungfrukällan (1960)
  • Ansiktet (1958)
  • Nära livet (1958)
  • Det sjunde inseglet (1957)
  • Smultronstället (1957)
  • Rätten att älska (1956)
  • Ingen mans kvinna (1953)
  • Bara en mor (1949)

Utmärkelser:

  • 1955 års Thaliapris
Länkar:
  • http://www.lysator.liu.se/~aronsson/sydow.html

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+6

Intresserad av fler artiklar?

Mikaela Westerholm
Otto Nordenskjöld
Otto von Lossow
Ottomotor
Otto Rydbeck
Schassen
Knasen
Mort Walker
Historiska hundar

Senaste sökningarna

Esoteriska Solipsister har fått 1200 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:14:10.

stormakt har fått 1307 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:14:01.

krm har fått 1144 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:12:46.

censur har fått 1422 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:11:37.

magnus mark har fått 1159 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:11:04.

schizofreniformt syndrom har fått 1558 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:10:32.

reformerta har fått 1050 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:06:53.

altare har fått 1012 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:06:45.

kondom har fått 1301 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:05:58.

LÄTTYOGHURT har fått 968 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:04:21.

hastighet har fått 1226 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:03:12.

bin har fått 1587 sökningar. Den senaste gjordes 2021-04-10 23:02:29.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.35 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.