Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Mattias Taube'

Mattias Taube

Mattias Taube, konstnär, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född 21 januari 1876 i Lindesberg
  • död 23 juni 1934 i Stockholm.

Son till Axel Taube och Johanna Matilda Törnsten. Gift 1911 i Köpenhamn med Ella Ekman-Hansen, med vilken han fick dottern Aino Taube.

När Evert Taube 1906 "rymde" till Stockholm var det ofta hos kusinen Mattias han bodde, och fick konstnärlig inspiration och introducerades till Mattias och hans systers Sigrids vänkrets.

Filmografi:

  • Dödskyssen, år1916
  • Therèse, år1916
  • Skepp som mötas, år1916
  • Vem sköt?, (kortfilm) år1917
  • Högre ändamål, år1921
  • Johan, år1921
  • Ingmarsarvet, år1925
  • Hon, Han och Andersson, år1926
  • Rågens rike, år1929
  • Hjärtats röst, år1930
  • En kärleksnatt vid Öresund, år1931, ej krediterad
  • Värmlänningarna, år1932
  • Vi som går köksvägen, år1932
  • Uppsagd, år1934

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+4

Intresserad av fler artiklar?

Olof Thunberg
Ove Tjernberg
Stig Torstensson
Dajana Lööf
Stig Törnblom
Anka
David Castaneda
Thomas Ungewitter
Peter Viitanen

Senaste sökningarna

tidelag har fått 1300 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:33:07.

varg har fått 1368 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:26:56.

79 har fått 1520 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:19:54.

syra har fått 1489 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:19:29.

SPEKTRUM har fått 1148 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:17:32.

järnåldern har fått 1327 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:17:28.

skriftspråk har fått 1109 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:14:44.

lem har fått 1120 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:14:41.

fistel har fått 1093 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:14:39.

AMD har fått 1331 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:14:29.

kemi har fått 1495 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:14:28.

DESCARTES har fått 992 sökningar. Den senaste gjordes 2021-10-26 00:14:19.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.38 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.