Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Margit Carlqvist'

Margit Carlqvist

Margit Carlqvist, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg), Sverige

  • född den 11 februari 1932 i Stockholm, Sverige.

Hon studerade vid Dramatens elevskola 1949-1951. Margit Carlqvist var under 1950-talet en av svensk films största vamp och sexsymboler, en föreställning som hon själv distanserat sig ifrån. Hon har sedan slutet av 1970-talet inte varit aktiv som skådespelerska. Spelade i bland annat Sommarnattens leende (1955) och Änglar, finns dom? från 1961.

Filmografi:

  • Till glädje, år1950
  • Starkare än lagen, år1951
  • Möte med livet, år1952
  • Hon kom som en vind, år1952
  • Hård klang, år1952
  • Marianne, år1953
  • Glasberget, år1953
  • Vägen till Klockrike, år1953
  • Taxi 13, år1954
  • I rök och dans, år1954, ej krediterad
  • Hemsöborna, år1955
  • Sommarnattens leende, år1955
  • Ute blåser sommarvind, år1955
  • Het är min längtan, år1955
  • Sceningång, år1956
  • Ingen morgondag, år1957
  • En drömmares vandring, år1957
  • Gårdarna runt sjön, år1957
  • Arken, (TV) år1957
  • Spion 503, år1958 (Danmark)
  • Linje sex, år1958
  • Änglar, finns dom?, år1961
  • Vita frun, år1962
  • Prins Hatt under jorden, år1963
  • Kurragömma, år1963
  • Älskande par, år1964
  • Ett sommaräventyr, år1965
  • Resa, (TV) år1965
  • Skrift i sne, år1966 (Norge)
  • Klabautermanden, år1969
  • Grisjakten, år1970
  • Kyrkoherden, år1970
  • Exponerad, år1971
  • Tryggarekan, (kortfilm) år1972
  • Det sista äventyret, år1974
  • Återkomsten, (TV) år1976
  • Mackan, år1977

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 4+3

Intresserad av fler artiklar?

Julia Dufvenius
Svenskt hålindex
Louise Edlind
Lottie Ejebrant
Eivor Engelbrektsson
Jeff Hawkins
Lina Englund
Malena Engström
Anna Ulrica Ericsson

Senaste sökningarna

jordgudinna har fått 1647 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:24:29.

fickla har fått 1009 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:24:06.

nätverksmarknadsföring har fått 740 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:22:34.

Don Quixote har fått 800 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:21:06.

aftonbladet har fått 864 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:20:39.

personer har fått 878 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:19:43.

diskettstation har fått 913 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:18:15.

universalgeni har fått 917 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:16:02.

nyköping har fått 817 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:15:16.

klockan har fått 990 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:13:44.

lägenhet har fått 773 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:13:42.

bilprovningen har fått 1006 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-20 05:13:02.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.