Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Margit Carlqvist'

Margit Carlqvist

Margit Carlqvist, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg), Sverige

  • född den 11 februari 1932 i Stockholm, Sverige.

Hon studerade vid Dramatens elevskola 1949-1951. Margit Carlqvist var under 1950-talet en av svensk films största vamp och sexsymboler, en föreställning som hon själv distanserat sig ifrån. Hon har sedan slutet av 1970-talet inte varit aktiv som skådespelerska. Spelade i bland annat Sommarnattens leende (1955) och Änglar, finns dom? från 1961.

Filmografi:

  • Till glädje, år1950
  • Starkare än lagen, år1951
  • Möte med livet, år1952
  • Hon kom som en vind, år1952
  • Hård klang, år1952
  • Marianne, år1953
  • Glasberget, år1953
  • Vägen till Klockrike, år1953
  • Taxi 13, år1954
  • I rök och dans, år1954, ej krediterad
  • Hemsöborna, år1955
  • Sommarnattens leende, år1955
  • Ute blåser sommarvind, år1955
  • Het är min längtan, år1955
  • Sceningång, år1956
  • Ingen morgondag, år1957
  • En drömmares vandring, år1957
  • Gårdarna runt sjön, år1957
  • Arken, (TV) år1957
  • Spion 503, år1958 (Danmark)
  • Linje sex, år1958
  • Änglar, finns dom?, år1961
  • Vita frun, år1962
  • Prins Hatt under jorden, år1963
  • Kurragömma, år1963
  • Älskande par, år1964
  • Ett sommaräventyr, år1965
  • Resa, (TV) år1965
  • Skrift i sne, år1966 (Norge)
  • Klabautermanden, år1969
  • Grisjakten, år1970
  • Kyrkoherden, år1970
  • Exponerad, år1971
  • Tryggarekan, (kortfilm) år1972
  • Det sista äventyret, år1974
  • Återkomsten, (TV) år1976
  • Mackan, år1977

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 6+9

Intresserad av fler artiklar?

Julia Dufvenius
Svenskt hålindex
Louise Edlind
Lottie Ejebrant
Eivor Engelbrektsson
Jeff Hawkins
Lina Englund
Malena Engström
Anna Ulrica Ericsson

Senaste sökningarna

Ost har fått 1387 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 12:08:26.

busk har fått 976 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 12:05:21.

industriella har fått 998 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 12:04:51.

rikssvenska har fått 1762 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 12:02:59.

forum har fått 1202 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 12:00:25.

nyköping har fått 844 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:59:12.

bilar har fått 1174 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:57:46.

marknadsekonomi har fått 1221 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:57:09.

jeep har fått 1091 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:54:21.

UA har fått 1416 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:53:52.

vilja har fått 1110 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:51:32.

kotte har fått 1196 sökningar. Den senaste gjordes 2019-12-12 11:51:27.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.