Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Margit Andelius'

Margit Andelius

Margit Andelius, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Ellen Margit Teresia Andelius den 31 juli 1897 i Göteborg
  • död den 8 augusti 1986 i Stockholm

En skådespelerska som var expert på att på film gestalta tanter av olika slag, främst då under 1940- och 1950-talen. Hon fick också ofta spela lärarinna eller sekreterare. En större roll har hon i Hasse Ekman-filmen Fram för lilla Märta som fröken Wiklund.

Filmografi, urval:

  • Uppsagd, år1934, ej krediterad
  • Kanske en gentleman, år1935
  • Raggen - det är jag det, år1936
  • Familjen som var en karusell, år1936
  • Ä vi gifta?, år1936
  • Söder om landsvägen, år1936, ej krediterad
  • En sjöman går iland, år1937
  • Odygdens belöning, år1937
  • Pengar från skyn, år1938
  • Rosor varje kväll, år1939
  • En, men ett lejon!, år1940, ej krediterad
  • I natt - eller aldrig, år1941
  • En flicka för mej, år1943
  • Fram för lilla Märta, år1945
  • En fluga gör ingen sommar, år1947
  • Hjärter knekt, år1950
  • Flyg-Bom, år1952
  • Kungen av Dalarna, år1953
  • Swing it, fröken, år1956
  • Den store amatören, år1958
  • Fröken Chic, år1959, ej krediterad
  • Stöten, år1961
  • Svenska bilder, år1964
  • Trettio pinnar muck, år1966
  • Åsa-Nisse och den stora kalabaliken, år1968
  • Spöksonaten, (TV) år1972
  • Babels hus, (TV) år1981

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 2+0

Intresserad av fler artiklar?

Jonna Arb
Märta Arbin
Ingrid Backlin
Anna Bjelkerud
Renée Björling
Astrid Bodin
Helena Brodin
Britta Brunius
Elsa Carlsson

Senaste sökningarna

gädda har fått 950 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:18:28.

olivolja har fått 1073 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:13:29.

brat har fått 1403 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:13:19.

akvedukt har fått 1260 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:08:58.

fyra temperament har fått 937 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:06:53.

livet har fått 1054 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:04:25.

hammarstrand har fått 837 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 06:03:30.

otosalp har fått 1782 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 05:59:23.

bokbindning har fått 1194 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 05:57:25.

kärring har fått 885 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 05:53:04.

GE har fått 1260 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 05:47:35.

hierarki har fått 1132 sökningar. Den senaste gjordes 2019-11-20 05:44:22.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.10 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.