Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Margareta Fahlén'

Margareta Fahlén

Margareta Fahlén, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född 8 juni 1918 i Sollefteå
  • död 28 oktober 1978

Hon studerade vid Dramatens elevskola 1944-47. Hennes mest kända filmroll torde vara som Helga Nilsdotter i Gösta Cederlunds filmversion av Tösen från Stormyrtorpet 1947. Från och med 1960-talet drog hon sig tillbaka från skådespeleriet och höll låg profil fram till sin död.

Filmografi:

  • Ungt blod, år1943
  • Örnungar, år1944
  • Svarta rosor, år1945
  • Skeppar Jansson, år1945
  • Iris och löjtnantshjärta, år1946
  • Eviga länkar, år1946
  • Tösen från Stormyrtorpet, år1947
  • Brott i sol, år1947
  • Kvinnan gör mig galen, år1948
  • En svensk tiger, år1948
  • Kvinna i vitt, år1949
  • Vi flyger på Rio, år1949
  • Regementets ros, år1950
  • Hjärter knekt, år1950
  • Starkare än lagen, år1951
  • Min vän Oscar, år1951
  • För min heta ungdoms skull, år1952
  • Kungen av Dalarna, år1953

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+6

Intresserad av fler artiklar?

Eleonor dom Floer
Jane Friedmann
Basia Frydman
Trollformel
Ewa Fröling
Moa Gammel
Anna Godenius
Wallis Grahn
Pia Green

Senaste sökningarna

Impotens har fått 1020 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:48:49.

intron har fått 1011 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:46:20.

willy har fått 1243 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:44:50.

Perkussionsinstrument har fått 1063 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:44:17.

RDI har fått 1322 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:42:38.

sedvana har fått 1008 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:42:35.

fistel har fått 964 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:42:09.

stieg trenter har fått 960 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:41:15.

västerbotten har fått 871 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:40:59.

anod har fått 1085 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:40:15.

Bög i en bur har fått 840 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:39:55.

php har fått 1139 sökningar. Den senaste gjordes 2020-03-31 02:39:00.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.12 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.