Makrillsoppa
Makrillsoppa är en landskapsrätt från BohuslänIngredienser:
- Två romstinna färska makrillar, rensade och filéade med rommen kvar.
- Två st råa potatisar
- Två st färska lökar
- Åtta dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 dl vitvinsvinaigrette
- 4 cl olivolja
- 1 st tomat i fina tärningar
- 1 bit gurka i fina tärningar
- Tärnade, knaperstekta brödkrutonger
- Salt och peppar
Så här gör man en god makrillsoppa:
- 1. Först skär man löken och potatisen i småbitar och fräs i oljan.
- Tillsätt vattnet, vinet och vinägern.
- Skär fisken i fina bitar och koka lätt, även rommen kokas i buljongen. Tag upp fisk och rom och ställ åt sidan.
- Tillsätt grädden i buljongen och låt koka sakta några minuter.
- 2. Mixa soppan i mixer tillsammans med rikligt med dill (spara gärna lite till garnering).
- Smaka av med salt och peppar. Sila och kyl väl.
- 3. Anrättas i djupa iskalla tallrikar med garnityren och dillkvistar, samt fisken och rommen.
Artikeln skriven 2009-01-18 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
FläskstekJockes enkla böngryta
Kroppkakor
Motti samt fläsk
Pajdeg
SIRDS
Husknut
Snask
Dunkgömme