Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Lisskulla Jobs'

Lisskulla Jobs

Lisskulla Jobs, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född Lisskulla Karin Helfrid Jobsden 25 juni 1906 i Leksand, Dalarna
  • död den 15 augusti 1996 i Leksand

Hon studerade 1924-1927 vid Dramatens elevskola och var gift med Björn Berglund (därmed Lisskulla Jobs-Berglund). Aktiv som skådespelerska på Dramaten år1925 - år1938, samt år1974 då hon återkom i en roll i Bernardas hus. Gjorde även en del filmroller fram till år1957 och TV-produtktioner fram till 1983.

Filmografi:

  • Damen med kameliorna, år1925
  • Parisiskor, år1928, ej krediterad
  • Djurgårdsnätter, år1933
  • Marodörer, år1934
  • Baldevins bröllop, år1938
  • Himlaspelet, år1942
  • Sol över Klara, år1942, ej krediterad
  • Kungsgatan, år1943
  • Anna Lans, år1943
  • Brott och straff, år1945
  • Änkeman Jarl, år1945
  • Moderskapets kval och lycka, år1945
  • Ebberöds bank, år1946
  • Kvinnor i väntrum, år1946
  • Eviga länkar, år1946
  • Singoalla, år1949, ej krediterad
  • Två trappor över gården, år1950
  • Guld i gröna skogar, (kortfilm) år1951
  • Vägen genom Skå, år1957, ej krediterad
  • Måsarna, (TV) år1962
  • Den gyllene porten, (TV) år1968
  • Erik XIV, (TV) år1974
  • Oldsmobile, (TV-film) år1982
  • Farmor och vår herre, (TV) år1983

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 1+10

Intresserad av fler artiklar?

Helena Kallenbäck
Melinda Kinnaman
Barbro Kollberg
Agneta Lagerfeldt
Inga Landgré
32
Eivor Landström
Maria Langhammer
Chatarina Larsson

Senaste sökningarna

dialog har fått 1139 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:22:44.

kis har fått 1281 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:21:45.

agö har fått 836 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:21:34.

fackverksbro har fått 3603 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:20:24.

pannkakor har fått 1539 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:15:07.

kindskägg har fått 794 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:12:15.

stroke har fått 1273 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:11:35.

excitera har fått 1033 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:09:17.

acceleration har fått 1233 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:08:06.

glass har fått 1313 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 13:03:51.

giraffdjur har fått 1357 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 12:59:10.

iso 8601 har fått 941 sökningar. Den senaste gjordes 2020-04-03 12:57:36.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.13 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.