Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Lissi Alandh'

Lissi Alandh

Lissi Alandh, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 29 december 1930 i Skön, Medelpad som Lissi Sofia Holmquist
  • död den 3 augusti 2008 i Hässelby, Stockholm

Studerade vid Dramatens elevskola 1949-1952. Var sedan flitig revyartist, bl.a. på Folkan samt i bl.a. Povel Ramels och Hasseåtages revyer. På film fick hon ofta spela förföriska kvinnor.

Filmografi:

  • Lång-Lasse i Delsbo, år1949
  • Fröken Julie, år1951
  • När syrenerna blomma, år1952
  • Marianne, år1953
  • Ogift fader sökes, år1953
  • En skärgårdsnatt, år1953
  • Ursula - flickan i finnskogarna, år1953
  • Hoppsan!, år1955
  • Mord, lilla vän, år1955
  • Flamman, år1956
  • Den hårda leken, år1956
  • Mannekäng i rött, år1958
  • Åsa-Nisse på Mallorca, år1962
  • Min kära är en ros, år1963
  • Tystnaden, år1963, ej krediterad
  • Älskande par, år1964
  • Niklasons, (TV) år1965
  • Nattlek, år1966
  • Pappa varför är du arg - du gjorde likadant själv när du var ung, år1968
  • Komedi i Hägerskog, år1968
  • Miss and Mrs. Sweden, år1969
  • Pippi Långstrump, år1969
  • Kyrkoherden, år1970
  • Som hon bäddar får han ligga, år1970
  • Midsommardansen, år1971
  • Sängkamrater, år1975
  • Picassos äventyr, år1978
  • Sverige år svenskarna, år1980
  • Babels hus, (TV) år1981
  • P&B, år1983
  • Hoppa högst, (kortfilm) år1989
  • Kakan, (TV) år1991
  • En verkligt god gris, (kortfilm) år1998

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+1

Intresserad av fler artiklar?

Hanna Alström
Lou Kaplan Trophy
Margit Andelius
Tintin Anderzon
Jonna Arb
Märta Arbin
Ingrid Backlin
Anna Bjelkerud
Renée Björling

Senaste sökningarna

kemisk energi har fått 1225 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:16:07.

muräna har fått 2184 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:15:56.

matsvampar har fått 967 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:14:16.

allena har fått 925 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:14:04.

hallon har fått 1274 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:11:28.

konstruktion har fått 1027 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:07:05.

mra har fått 1200 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:06:53.

blåslamp har fått 810 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:06:43.

Ängelholm har fått 899 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:05:51.

nof har fått 980 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:03:40.

hellas har fått 999 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:02:28.

sforzando har fått 947 sökningar. Den senaste gjordes 2019-10-14 01:02:06.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.