Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Lissi Alandh'

Lissi Alandh

Lissi Alandh, skådespelerska (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född den 29 december 1930 i Skön, Medelpad som Lissi Sofia Holmquist
  • död den 3 augusti 2008 i Hässelby, Stockholm

Studerade vid Dramatens elevskola 1949-1952. Var sedan flitig revyartist, bl.a. på Folkan samt i bl.a. Povel Ramels och Hasseåtages revyer. På film fick hon ofta spela förföriska kvinnor.

Filmografi:

  • Lång-Lasse i Delsbo, år1949
  • Fröken Julie, år1951
  • När syrenerna blomma, år1952
  • Marianne, år1953
  • Ogift fader sökes, år1953
  • En skärgårdsnatt, år1953
  • Ursula - flickan i finnskogarna, år1953
  • Hoppsan!, år1955
  • Mord, lilla vän, år1955
  • Flamman, år1956
  • Den hårda leken, år1956
  • Mannekäng i rött, år1958
  • Åsa-Nisse på Mallorca, år1962
  • Min kära är en ros, år1963
  • Tystnaden, år1963, ej krediterad
  • Älskande par, år1964
  • Niklasons, (TV) år1965
  • Nattlek, år1966
  • Pappa varför är du arg - du gjorde likadant själv när du var ung, år1968
  • Komedi i Hägerskog, år1968
  • Miss and Mrs. Sweden, år1969
  • Pippi Långstrump, år1969
  • Kyrkoherden, år1970
  • Som hon bäddar får han ligga, år1970
  • Midsommardansen, år1971
  • Sängkamrater, år1975
  • Picassos äventyr, år1978
  • Sverige år svenskarna, år1980
  • Babels hus, (TV) år1981
  • P&B, år1983
  • Hoppa högst, (kortfilm) år1989
  • Kakan, (TV) år1991
  • En verkligt god gris, (kortfilm) år1998

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+6

Intresserad av fler artiklar?

Hanna Alström
Lou Kaplan Trophy
Margit Andelius
Tintin Anderzon
Jonna Arb
Märta Arbin
Ingrid Backlin
Anna Bjelkerud
Renée Björling

Senaste sökningarna

wpa har fått 1076 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:36:09.

world trade center har fått 1066 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:35:28.

lapplisa har fått 1107 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:35:15.

lutherska har fått 979 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:35:14.

metallbindning har fått 1386 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:34:18.

lissabon har fått 865 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:34:06.

audiolog har fått 1098 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:33:55.

27 augusti har fått 862 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:33:50.

arbetarförfattare har fått 809 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:33:04.

sol har fått 1290 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:33:02.

zenit har fått 1017 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:32:54.

potatis har fått 1230 sökningar. Den senaste gjordes 2019-08-19 16:32:39.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.09 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.