Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Kylie Minogue'

Kylie Minogue

link

Kylie Minogue, sångerska, skådespelerska (sök Allmusic, CDON, IMDb, Projekt Runeberg, SLBA)

  • Född 28 maj 1968 i Melbourne, Victoria, Australien som Kylie Ann Minogue.

Kylie Minogue har, liksom andra delar av hennes familj, ett förflutet i australiensiska tv-såpor, bl.a. Neighbours (Grannar). Hennes syster Dannii Minogue försörjer sig också som sångerska. Kylie slog igenom år1988 med den Stock Aitken Waterman-producerade I Should Be So Lucky och regerade topplistorna under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. År2000 gjorde hon en spektakulär comeback med singeln Spinning Around och hamnade etta på listorna i England. År2001 kom hennes singel Cant Get You Out Of My Head, även den etta. Hennes singel Slow som släpptes år2003 var inte sämre den utan blev också etta i England. Senaste singeln har titeln Red Blooded Woman (mars 2004). Den funkiga "Fever" anses av många vara hennes bästa album och är ovanlig på så sätt att den annars i modern musk ganska sällsynta moog-synten utnyttjas flitigt. Fever-konserten 2002 i Manchester, där Kylie framför tophitarna från hela sin karriär omgjorda i Fever-soundet, är ett sceniskt såväl som musikaliskt mästerverk.

Minogue har kanske något förvånande även samarbetat med Nick Cave på dennes skiva Murder Ballads. Hon har även gjort en singel tillsammans med Robbie Williams, "Kids".

Kylie poserar gärna lättklädd och är en ikon i gaykulturen, trots att hon själv är heterosexuell.

Som kuriosa kan nämnas att hon uttalar franska väl och har gjort en fransk version av "Confide in me", men hon erkänner också att de faktiska språkkunskaperna i franska är klena. Hon har även gjort en version av "Your disco needs you", där hon deklamerar en solobit på ganska knaggligt uttalad tyska.

Diskografi (album):

  • Kylie (1988)
  • Enjoy Yourself (1989)
  • Rhythm Of Love (1990)
  • Lets Get To It (1991)
  • Greatest Hits (1992)
  • Kylie Minoque (1994)
  • Impossible Princess (1998)
  • Intimate & Live (1998)
  • Light Years (2000)
  • Fever (2001)
  • Body Language (2003)

Filmografi i urval:

  • The Delinquents, år1989 (sv. titel Förbjuden kärlek)
  • Street Fighter, år1994
  • Cut, år2000
  • Moulin Rouge, år2001

Länk

  • http://www.kylie.com/

Se även:

  • Nick Cave
  • Lili & Sussie
  • Samantha Fox
  • Steps
  • Ankie Bagger
  • Troll
  • Kim Wilde
  • Mandy Smith
  • Sabrina

Bilder:

link link linklink

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 7+6

Intresserad av fler artiklar?

Riksdagshusbranden
Lödöse museum
Tacka
Lea
Rachel Blanchard
Rachel Griffiths
Rachel Mohlin
Rachel Roberts
Stieg Trenter

Senaste sökningarna

thriller har fått 1483 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:46:51.

Vattenrikaste floder har fått 1558 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:45:26.

transpiranto har fått 1265 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:44:42.

cajunkrydda har fått 1345 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:41:45.

irv har fått 1344 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:40:40.

mikrolit har fått 1232 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:40:25.

heavy metal har fått 1295 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:39:00.

stieg trenter har fått 1117 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:36:34.

gamla testamentet har fått 1396 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:34:21.

socialdemokrati har fått 1102 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:33:19.

stryknin har fått 1456 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:32:18.

taranto har fått 1230 sökningar. Den senaste gjordes 2022-08-08 14:31:37.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 1.49 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.