Kroppkakor
Kroppkakor är en maträtt, bestående av stora mjuka degknyten med fläsk i. Kroppkakorna kokas i lättsaltat vatten och ätes med lingonsylt och/eller smör.Degens och fyllningens sammansättning varierar mellan de olika regionala varianterna. Degen innehåller alltid potatis och mjöl, men potatisen kan vara antingen rå, kokt eller bådadera, och mjölet kan vara antingen vetemjöl, kornmjöl eller bådadera. Fyllningen kan förutom fläsk innehålla gul lök och/eller svartpeppar eller kryddpeppar.
Varianter
- Öländska kroppkakor
- Pitepalt
- fler?
- , krönika ur Aftonbladet av Annette Kullenberg
Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
PajdegSIRDS
Husknut
Snask
Dunkgömme
Glühwein
Glögg
Irish Coffee
Kaffekask