Klyftpotatis
Innehåll- 1. Maträtt1. Maträtt
För att tillaga klyftpotatis skär man potatisar i klyftor, ca 4 eller 8 per potatis beroende på hur stora man vill ha dem. Sedan smörjer man en plåt med margarin och lägger i potatisklyftorna. För att ge dem god smak saltar man med grovsalt. Slutligen stoppar man in plåten i ugnen på 225 grader Celsius ca en halvtimme. Förslagsvis rör man om ca var 10 minut för att undvika att de bränner fast.Vill man att det ska gå fortare kan man börja med att stek potatisklyftorna på ett stekjärn och när de har fått färg och blivit lite stekta (ca 7-8min) kan man lägga över dem i en form och göra som ovan, man behöver dock inte smörja formen då.
Vill man så kan man skala potatisarna innan man skär dem. Gör man inte det måste man istället borsta den först.
Dessa ska inte förtäras för sig utan förslagsvis med någon typ av kött.
Artikeln skriven 2009-01-15 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
8Flerbostadshus
Källare
Hålkort
Råkost
Schampo
Jacuzzi
Spa
Spridningsmått