Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Kanelbullens dag'

Kanelbullens dag

Kanelbullens dag firas 4 oktober sedan 1999. Den instiftades av Hembakningsrådet ( http://www.hembakningsradet.nu ) till minnet av dess 40-årsdag. Den här dagen ska man alltså äta kanelbullar, det mest svenska av alla bakverk. År2003 firas för femte gången och undersökning som gjordes år2002 visar att halva befolkningen känner till Kanelbullens Dag.

Lyxiga Kanelbullar:Cirka 45 bullarTid: Över 60 minuter

Ingredienser:15 1/2 dl (900 g) vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk salt 1-2 tsk stött eller mald kardemumma 150 g rumstempererat smör 50 g (1 paket) jäst för söta degar 5 dl mjölk

Fyllning:ca. 50 g rumstempererat smör 250 g riven mandelmassa 2 msk mald kanel

Pensling: ägg

Garnering: Pärlsocker

Gör så här:Häll det mesta av mjölet samt strösocker, salt och kardemumma i matberedarens skål. Klicka i smör och smula jästen över. Värm mjölken till fingervarm, 37 grader. Häll över ingredienserna i skålen och bearbeta kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, cirka 30 minuter. När den är färdigjäst har den en torr och glansig yta. Kör några varv i maskinen. Tag sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt igenom den. Dela degen i två bitar, låt vila någon minut innan du kavlar ut dem. Under tiden blandar du samman fyllningen och rör till en smidig smet. Kavla ut varje degbit till en avlång kaka, cirka 25 x 50 cm. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 20-24 bitar, 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar på en plåt. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°. Tryck försiktigt på en bulle. Om degen snabbt höjer sig, är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Se även:

  • Konditori

Extern länk:

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 0+2

Intresserad av fler artiklar?

DSTC
Volymsenhet
Handelsresandeproblemet
Côte dIvoire
Excitera
SDI
Upplysningscentralen
Härlanda Park
Carl David af Wirsén

Senaste sökningarna

aina har fått 1239 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 14:07:08.

trojansk häst har fått 886 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:58:23.

såt har fått 951 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:55:43.

signalement har fått 1218 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:54:15.

federation har fått 1230 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:52:44.

kognitiv psykologi har fått 1071 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:51:52.

public service har fått 1289 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:50:59.

debussy har fått 1020 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:48:55.

hålkort har fått 882 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:47:37.

lamaism har fått 1546 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:46:10.

ml har fått 1298 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:43:43.

knorrhane har fått 1118 sökningar. Den senaste gjordes 2021-06-19 13:41:44.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.26 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.