Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'Julia Cæsar'

Julia Cæsar

Julia Cæsar, skådespelerska, revyartist (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född: 28 januari 1885 i Stockholm (Julia Maria Vilhelmina Cæsar)
  • död: 18 juli 1971 i Bromma, nordväst om Stockholm (efter en hjärnblödning)

Karriären inleddes med biroller på teatern och själv ansåg hon att hon debuterade 1905. Under första världskriget åkte hon till Finland precis som Edvard Persson och arbetade en tid på Apolloteatern i Helsingfors. När hon återvände till Sverige jobbade hon i Stockholms parkteatrar Tantolunden eller Vitabergsparken.

När det gäller filmroller har bara Hjördis Petterson gjort fler. Hennes första större roll var som fru Lövdahl i Anderssonskans Kalle (1922). Med sin starka röst och bistra utseende fick hon vanligen småroller som porttant, kokerska, svärmor eller rivjärn. Det har sagts att hon redan som mycket ung fick spela sådna roller. Vad gäller filmerna kan hennes roller ofta vara så små att de inte står med i rollistorna i förtexterna, men hennes uppsyn går inte att ta fel på. Större roller hade hon i Pensionat Paradiset (1937), Ebberöds bank (1935) och O, en sån natt (1937). Mot slutet av 1960-talet fick hon in sin låt Annie från Amörka på Svensktoppen.

Filmografi, krediterade roller:

  • Bomans pojke, år1933
  • Fridolf i lejonkulan, år1933
  • Anderssonskans Kalle, år1934
  • Munkbrogreven, år1935
  • Smålänningar, år1935
  • Ebberöds bank, år1935
  • Grabbarna i 57:an, år1935
  • Pappas pojke, år1937
  • Pensionat Paradiset, år1937
  • O, en sån natt!, år1937
  • Rena rama sanningen, år1939
  • Vi på Solgläntan, år1939
  • Swing it, magistern!, år1940
  • Med dej i mina armar, år1940
  • En kvinna ombord, år1941
  • En fattig miljonär, år1941
  • Stackars Ferdinand, år1941
  • Vi hemslavinnor, år1942
  • Man glömmer ingenting, år1942
  • Tre glada tokar, år1942
  • Tre skojiga skojare, år1942
  • Livet måste levas, år1943
  • En flicka för mej, år1943
  • Flickan och djävulen, år1944
  • Gröna hissen, år1944
  • Dolly tar chansen, år1944
  • Örnungar, år1944
  • Sussie, år1945
  • Fram för lilla Märta, år1945
  • Kungliga patrasket, år1945
  • Hans Majestät får vänta, år1945
  • Det regnar på vår kärlek, år1946
  • Bröder emellan, år1946
  • Peggy på vift, år1946
  • Ballongen, år1946
  • Stackars lilla Sven, år1947
  • Bröllopsnatten, år1947
  • Det kom en gäst, år1947
  • Kronblom, år1947
  • Janne Vängmans bravader, år1948
  • Soldat Bom, år1948
  • Pappa Bom, år1949
  • Greven från gränden, år1949
  • Farlig vår, år1949
  • Kvinna i vitt, år1949
  • Gatan, år1949
  • Stora Hoparegränd och himmelriket, år1949
  • Kronblom kommer till stan, år1949
  • Kastrullresan, år1950
  • Påhittiga Johansson, år1950
  • Janne Vängman i farten, år1952
  • Bror min och jag, år1953
  • Åsa-Nisse på hal is, år1954
  • Flickan i frack, år1956
  • Ratataa, år1956
  • Ljuvlig är sommarnatten, år1961
  • Morianerna, år1965
  • Pang i bygget, år1965
  • Åsa-Nisse slår till, år1965
  • Åsa-Nisse i raketform, år1966
  • Hemsöborna, (TV) år1966
  • En sån strålande dag, år1967
  • Lorden från gränden, (TV) år1967
  • Freddy klarar biffen, år1968

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-16 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 5+10

Intresserad av fler artiklar?

Den oövervinnerliga armadan
The Yellow kid
Hejduk
Bridget Fonda
Matt Groening
Sitcom
TV-kanal
Tilly
Chamonix

Senaste sökningarna

oxygen har fått 1154 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:24:49.

axa har fått 1291 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:23:45.

ton har fått 1481 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:22:01.

ettutre har fått 1122 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:19:24.

homosexuella har fått 1264 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:18:41.

konstruktions har fått 1031 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:18:15.

rumpa har fått 1348 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:15:28.

klintbergare har fått 1157 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:15:02.

arvsmassa har fått 1179 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:14:13.

Riksväg 8 har fått 916 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:13:29.

pugh har fått 1194 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:13:13.

konstantinopel har fått 1194 sökningar. Den senaste gjordes 2021-05-10 00:12:49.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.31 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.