Julbord
Julbord kallas det smörgåsbord eller buffé med julmat som dukas upp på restauranger och i hemmen strax före och under jul. Vissa rätter kan vara mer eller mindre regionala. Ett norrländskt julbord kan skilja sig något från t.ex. det skånska. Typiska rätter för julbordet är:
- Brunkål
- Brysselkål
- Dopp i grytan
- Gravad lax
- Grönkål
- Janssons frestelse
- Julkorv
- Julost
- Julskinka
- Katrinplommon
- Köttbullar
- Leverkorv
- Leverpastej
- Lutfisk
- Mumma
- Prinskorv
- Rödbetssallad
- Rödkål
- Rökt lax
- Saltkött
- Siktkaka
- Sillinläggningar
- Sillsallad
- Sylta
- Ägg
- Äppelmos
Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing
Inga kategorier för denna artikel än...Intresserad av fler artiklar?
JulskinkaLutfisk
Mumma
Siktkaka
Bo Hansson
Aragorn
Liv Tyler
Arwen
Telerin