Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'John Norrman'

John Norrman

John Norrman, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född John Anders Norrman den 19 juli 1884 i Kristianstad
  • död den 11 november 1966 i Stockholm

Gjorde många små filmroller i svensk film från 1930-talet och framåt, ofta som någon lustig saktmodig typ i komedier och buskis. Men han medverkade ibland i allvarligare sammanhang. Sevärd som blinde Eyjolfur i Salka Valka 1954, och som Rundquist i 1955 års version av Hemsöborna.

Filmografi, urval:

  • Äktenskapsleken, år1935
  • Skeppsbrutne Max, år1936
  • Storm över skären, år1938
  • Stora famnen, år1940
  • Det sägs på stan, år1941
  • Flickan i fönstret mitt emot, år1942
  • Hon trodde det var han, år1943
  • Klockorna i Gamla Stan, år1946
  • Kronblom, år1947
  • 91:an Karlssons permis, år1947
  • På dessa skuldror, år1948
  • Vart hjärta har sin saga, år1948
  • Kanske en gentleman, år1950
  • 91 Karlssons bravader, år1951
  • Åsa-Nisse på nya äventyr, år1952
  • Ung sommar, år1954
  • Storm över Tjurö, år1954
  • Salka Valka, år1954
  • Hemsöborna, år1955
  • Åsa-Nisse ordnar allt, år1955
  • Tarps Elin, år1956
  • En drömmares vandring, år1957
  • Klarar Bananen Biffen?, år1957
  • Det svänger på slottet, år1959
  • Får jag låna din fru?, år1959
  • På en bänk i en park, år1960
  • Åsa-Nisse som polis, år1960
  • Ljuvlig är sommarnatten, år1961
  • Sten Stensson kommer tillbaka, år1963
  • Bröllopsbesvär, år1964
  • Wild West Story, år1964

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 3+4

Intresserad av fler artiklar?

Fortune 500
Tomas Norström
Anders Nyström
Gunnar Olsson
Dryden
Fernando Fuentes
Lasse Petterson
Tomas Pontén
Maria Pensar

Senaste sökningarna

syltekona har fått 1883 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 17:03:13.

trafficking har fått 1567 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:45:34.

auer har fått 1221 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:44:05.

mona har fått 1363 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:37:02.

fusion har fått 1856 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:35:26.

vitt har fått 1488 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:30:34.

ribosom har fått 1555 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:29:50.

emv har fått 1336 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:19:01.

revorm har fått 1389 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:18:30.

habitat har fått 1212 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:18:12.

anneli har fått 1185 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:13:47.

Kristallterapi har fått 1504 sökningar. Den senaste gjordes 2023-01-29 16:12:15.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.79 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.