Start Logga In Skriv Artikel Om Oss
Vad söker du?
Allt om 'John Norrman'

John Norrman

John Norrman, skådespelare (sök IMDb, Projekt Runeberg)

  • född John Anders Norrman den 19 juli 1884 i Kristianstad
  • död den 11 november 1966 i Stockholm

Gjorde många små filmroller i svensk film från 1930-talet och framåt, ofta som någon lustig saktmodig typ i komedier och buskis. Men han medverkade ibland i allvarligare sammanhang. Sevärd som blinde Eyjolfur i Salka Valka 1954, och som Rundquist i 1955 års version av Hemsöborna.

Filmografi, urval:

  • Äktenskapsleken, år1935
  • Skeppsbrutne Max, år1936
  • Storm över skären, år1938
  • Stora famnen, år1940
  • Det sägs på stan, år1941
  • Flickan i fönstret mitt emot, år1942
  • Hon trodde det var han, år1943
  • Klockorna i Gamla Stan, år1946
  • Kronblom, år1947
  • 91:an Karlssons permis, år1947
  • På dessa skuldror, år1948
  • Vart hjärta har sin saga, år1948
  • Kanske en gentleman, år1950
  • 91 Karlssons bravader, år1951
  • Åsa-Nisse på nya äventyr, år1952
  • Ung sommar, år1954
  • Storm över Tjurö, år1954
  • Salka Valka, år1954
  • Hemsöborna, år1955
  • Åsa-Nisse ordnar allt, år1955
  • Tarps Elin, år1956
  • En drömmares vandring, år1957
  • Klarar Bananen Biffen?, år1957
  • Det svänger på slottet, år1959
  • Får jag låna din fru?, år1959
  • På en bänk i en park, år1960
  • Åsa-Nisse som polis, år1960
  • Ljuvlig är sommarnatten, år1961
  • Sten Stensson kommer tillbaka, år1963
  • Bröllopsbesvär, år1964
  • Wild West Story, år1964

Redigera?

Artikeln skriven 2009-01-17 av Learning4sharing

Inga kategorier för denna artikel än...

Vi behhöver hjälp att kategorisera våra artiklar. Kan du skriva ett nyckelord för denna artikel? Du kan skriva upp till 3 olika nyckelord för denna artikel, vi uppskattar din hjälp!

Skriv nyckelord som du tycker beskriver denna artikel på ett bra sätt. Du kan ange 3 olika nyckelord för denna artikel, max 20 tecken per nyckelord.

  1. Lägg till fler
    Skriv in svaret på frågan: 10+7

Intresserad av fler artiklar?

Fortune 500
Tomas Norström
Anders Nyström
Gunnar Olsson
Dryden
Fernando Fuentes
Lasse Petterson
Tomas Pontén
Maria Pensar

Senaste sökningarna

profet har fått 1240 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:50:27.

hängbroar har fått 1479 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:49:31.

antikens grekland har fått 1035 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:33:25.

datakonsult har fått 1097 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:29:00.

Majron Andersson har fått 1824 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:24:18.

white christmas har fått 1097 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:23:49.

in har fått 1307 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:20:52.

växter har fått 945 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:20:25.

mumie har fått 1453 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:19:46.

luta har fått 1252 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:19:41.

hemohes har fått 1343 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:14:46.

69 har fått 1372 sökningar. Den senaste gjordes 2021-01-21 15:08:33.

Designed by: template world
Learning4sharing.nu
All Rights Reserved. 0.32 SEK

Logga in

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar!

Ingent Konto?

Skaffa konto för att redigera och skapa nya ariklar Nytt Konto.

Ny Användare

Välkommen att redigera och skriva nya artiklar! Skapa konto nedan.


Ett verifieringsmail kommer att skickas till din E-post som du måste öppna och verifiera din E-post med

Lägg till artikel

Du är inte inloggad.

Logga In eller Skapa konto.